Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

International Mobility

International Mobility

De afdeling International Mobility is verantwoordelijk voor het bevorderen van de internationale mobiliteit van studenten en medewerkers en de dienstverlening die daarbij hoort.

De belangrijkste resultaatgebieden van de afdeling zijn het waarborgen van instroomkwaliteit en diversiteit, het faciliteren van een internationale ervaring voor alle VU-studenten in binnen- en buitenland, en het creƫren van een optimale en internationale leeromgeving om het succes van studenten te vergroten. We willen de aansluiting tussen studenten en hun opleiding versterken, de beste en meest diverse groep studenten naar de VU halen en zoveel mogelijk VU-studenten een internationale studie-ervaring laten opdoen, hier in eigen land of in het buitenland.

De afdeling International Mobility draagt hieraan bij met een scala aan producten en diensten:

  1. Degree Mobility: toelating van studenten voor Engelstalige opleidingen van de VU . Naast het beoordelen van diploma's en het afgeven van toelatingsbeslissingen richt deze unit zich, in samenwerking met International Marketing, op het verbeteren van de kwaliteit en diversiteit van de instroom, en op het helpen inwerken van internationale studenten door hen kennis te laten maken met de Nederlandse onderwijscultuur, de VU-gemeenschap en hun VU-opleiding.
  2. Credit Mobility: het beheren van contracten met hoogwaardige Europese en niet-Europese partneruniversiteiten en instituten voor inkomende en uitgaande credit mobility. Naast een bijdrage aan de diversificatie van de VU-gemeenschap zet deze eenheid zich in om zoveel mogelijk studenten de mogelijkheid te bieden een internationale ervaring in het buitenland op te doen.
  3. International Services: voor een succesvolle internationale mobiliteit is het cruciaal dat studenten goed ondersteund worden. Om dit te waarborgen ondersteunt deze eenheid studenten zoveel mogelijk bij het vinden van betaalbare huisvesting in en rond Amsterdam, treedt zij op als "erkend sponsor" richting IND voor inkomende studenten en medewerkers en verzorgt zij de immigratieprocedures, en zorgt zij ervoor dat aankomende studenten uitgebreide informatie krijgen over de mogelijkheden van beurzen ter bevordering van de kwaliteit en diversiteit van de instroom.

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op

Contactinformatie van de verschillende teams binnen het International Office