Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Executive onderwijs in Coaching

Het Center for Executive Coaching van de VU is een vooraanstaand kenniscentrum dat zich richt op het versterken van de academische basis van de coachingsprofessie en het slaan van een sterke brug tussen wetenschap en praktijk. .

Het Center biedt verschillende postgraduate opleidingen voor executive coaches, waaronder Executive Coaching, Teamcoaching en Lichaamsgericht werken in Executive Coaching, en een Executive Master in Coaching, die een stevige wetenschappelijke basis legt voor ervaren coaches die (willen) werken op bestuurs- /directieniveau. 

Na afloop van de programma's kunnen deelnemers deelnemen aan het jaarlijkse alumniprogramma en worden er regelmatig kennissessies georganiseerd. Het Center for Executive Coaching is een onderdeel van de VU School of Business and Economics en staat bekend om zijn hoogwaardige opleidingen en uitstekende docenten.

Onze executive coaching opleidingen

Executive Coaching

De postgraduate opleiding Executive Coaching is een opleiding voor executive coaches met ervaring die zich verder willen professionaliseren in de volle breedte van het coachingsvak.
Bekijk de opleiding.

Executive Teamcoaching

Deze postgraduate opleiding Executive Teamcoaching is bedoeld voor teamcoaches die hun kennis willen actualiseren, hun eigen werkwijzen tegen het licht willen houden, zich meer bewust willen zijn van de keuzes die ze maken tijdens de teaminterventies en graag de eigen ervaring willen toetsen aan die van ervaren collega’s. Bekijk de opleiding.

Executive Master in Coaching

VU Executive Master in Coaching legt een stevige wetenschappelijke basis voor ervarencoaches die (willen) werken op bestuurs- /directieniveau. Bekijk deze opleiding.

Lichaamsgericht werken in Executive Coaching 

De postgraduate opleiding Lichaamsgericht werken in Executive Coaching is voor executive coaches die gewend zijn om in gesprek te gaan en merken dat dit onvoldoende beweging brengt. Bekijk deze opleiding


Alumniprogramma

Na afloop van al onze programma’s kunnen onze deelnemers overigens deelnemen aan het jaarlijkse alumniprogramma dat bestaat uit kennis- en ervaringsdagen waar actuele thema’s en recent onderzoek rond (team) coaching worden behandeld. Dit alumniprogramma wordt geleid door drs. Mieke Reidinga. Zie hier 

Promotieonderzoek

Het is ook mogelijk om promotieonderzoek te doen en op deze manier bij te dragen aan kennisontwikkeling in dit vak. Zie voor meer informatie het programma dat hiervoor speciaal ontwikkeld is aan onze faculteit.

Terug naar homepage Center for Executive Coaching

Verschillende routes naar een Master in Science titel of certificaat in Coaching.

Naast de Executive Master in Coaching aan de VU zijn er 2 andere opties die leiden naar een Master in Coaching Degree :

Master in Bedrijfskunde

Wil jij een geaccrediteerde Master in Science titel behalen? En ben je ook breder geïnteresseerd in de bedrijfskundige context waarin veel van onze cliënten werken? Dan is deeltijd MSc in Business Administration  een optie voor jou. Je kunt dan een van de programma’s Executive Coaching óf de Executive Teamcoaching volgen als onderdeel van de deeltijd MSc in Business Administration van de VU. Dit programma leidt op tot een MSc in de Bedrijfskunde met specialisatie Management Studies. 

MSc in Executive Coaching (via Ashridge)

Wil jij graag een een internationale accreditatie in executive coaching en wil je een Master of Science volgen? Dan is de MSc in Executive Coaching (via Ashridge) wellicht een optie voor jou.

Je gaat na afronding van het programma Executive Coaching (die vrijstelling geeft voor module 1a bij Ashridge) door met de Personal Reflective Journal, Coach Accreditation, Inquiry into the Coaching Profession en Inquiry into own Coaching Practice. De Ashridge Coach Accreditation (Modules 1 en 3) is gecertificeerd op senior practitioner niveau door de EMCC. Meer informatie via Erik de Haan (programmaleider van deze Master.) 

Promotieonderzoek

Het is ook mogelijk om promotieonderzoek te doen en op deze manier bij te dragen aan kennisontwikkeling in dit vak. Zie voor meer informatie het programma dat hiervoor speciaal ontwikkeld is aan onze faculteit.

Hier staan wij voor

Hier staan wij voor

Deelnemer Marjolein Beusmans verwoordt het zo: "Soms maak je keuzes waar je geen moment spijt van hebt. Hard werken: in de zon studeren voor de deeltijd opleiding Executive Coaching aan de VU. De opleidingsdagen staan voor de deur. Gelukkig weer live dit keer in het mooie Ouderkerk a/d Amstel. Ik kijk er enorm naar uit om de docenten en opleidingsgenoten weer te zien. Een verdieping van het coachvak waar ik ook geen seconde spijt van heb gehad!"

Marjolein Beusmans

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Contactpersoon

Lisette Tepe