Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De bedrijfseconomische toolbox van de public controller

Public Control & Accounting

Als controller in de publieke en non-profitsector is het niet alleen van belang over gedegen bedrijfseconomische kennis te beschikken, je moet deze ook toe kunnen passen in de context van de publieke en non-profitsector.

Het beste resultaat is niet zozeer een zo hoog mogelijke winst. Een doelmatige bedrijfsvoering betekent dat je juist ook de te behalen 

maatschappelijke doelen van jouw organisatie niet uit het oog verliest. Dat vraagt om een specifieke hantering van de beschikbare instrumenten voor bijvoorbeeld kostprijsberekening, business cases, AO/IC en informatievoorziening.

De module Public Control & Accounting geeft je de brede en diepgaande basis op de terreinen van Management en Financial Accounting en Bestuurlijke Informatieverzorging. Hierbij worden nadrukkelijk niet alleen de instrumenten/tools behandeld, maar met name ook de relevantie en de toepassing daarvan in een publieke en non-profit context. Zowel nationale als internationale ontwikkelingen komen aan de orde, waaronder de tendens tot harmonisatie in verslaggeving en de toenemende invloed van internationale richtlijnen (IPSAS). Ook staan we uitvoerig stil bij de ontwikkelingen op ICT-gebied en de impact daarvan op de publieke sector.  

Daarnaast werk je stevig aan je academische vorming, zodat je een onderbouwde visie op het vak en de organisatie waarvoor je werkt ontwikkelt. Daarmee brengt deze module je in positie om bij te dragen aan groei en ontwikkeling, zowel voor de organisatie of sector waarin je werkt, als voor jou persoonlijk.

Public Control & Accounting in het kort

 • Duur: Vier maanden op dinsdagmiddag en -avond (14.00 - 21.00 uur)
 • Kosten: € 4.995 (exclusief eenmalig inschrijfgeld à € 595)
 • Start: Januari
 • Locatie: Vrije universiteit Amsterdam

Na het voltooien van de leergang ontvang je een certificaat van de Vrije universiteit Amsterdam en worden 72 PE-punten toegekend (voor CPC, RA en RC).

De modules zijn onderdeel van de postgraduate opleiding tot Certified Public Controller (CPC opleiding) van de VU. Als je alle modules succesvol hebt doorlopen, kun je tot slot met het schrijven van een eindscriptie de titel Certified Public Controller (CPC) behalen, een kwaliteitstitel die wordt uitgegeven door de beroepsvereniging voor Public Controllers, de EICPC. Dit gehele traject kun je in twee tot drie jaar doorlopen.

Vervolgmogelijkheden, kosten en inschrijving

Na afronding van de module Public Control, Governance & Administration bestaat de mogelijkheid om ook de overige Public Control modules te volgen:

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 4.995. Daarnaast betaal je eenmalig inschrijfkosten van € 595. Volg je meerdere modules, dan betaal je slechts een keer inschrijfkosten. Het complete kostenplaatje ziet er als volgt uit: 

 • Inschrijfgeld: € 595*
 • Module Public Control, Governance & Administration: € 4.995*
 • Module Public Control & Accounting: € 4.995*
 • Module Public Control & Organizational Dynamics: € 4.995*
 • Module Public Control, Advisory & Leadership: € 5.995*
 • Scriptie: € 3.850*

Totaal: € 25.425*
*Deze bedragen zijn vrijgesteld van btw.

Twijfel je of je voldoende kwalificeert? Neem contact op met het Zijlstra Center via hetzijlstracenter@vu.nl

Er zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Accreditaties

Vragen?

Neem contact op met het Zijlstra Center

Mail ons

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.

Vrije Universiteit Amsterdam
Het Zijlstra Center
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon

 • Esther Siesling & Jacqueline Serry
 • Programma coördinator