Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Sturing en beheersing in een dynamische context

Public Control & Organizational Dynamics

Als controller in de publieke en non-profitsector ben je nauw betrokken bij de beheersings- en sturingsprocessen binnen de organisatie of sector waarvoor je werkt.

Hoe kun je effectief en doelmatig sturen en beheersen in deze dynamische omgeving? Hoe waarborg je dat medewerkers adequaat bijdragen aan het realiseren van doelen van de organisatie of het overkoepelende interorganisationele (netwerk)verband? En wat is de taakafbakening tussen jou en je collega’s als het gaat om strategiebepaling en beleidsuitvoering? Deze vraagstukken komen aan bod in de module Public Control & Organizational Dynamics.

De module kent een sterke ‘behavioural’ component. Niet alleen wordt gekeken hoe formele management control instrumenten ingezet kunnen worden, maar nadrukkelijk ook hoe de formele instrumenten uitwerken en hoe informele mechanismen, de zogenaamde soft controls, zich ontwikkelen. Je onderzoekt hoe beïnvloeding van managers en professionals plaatsvindt, wat de (bedoelde en onbedoelde) effecten van die beïnvloeding zijn en hoe je als controller een verbindende rol kunt innemen in deze processen.

Daarnaast werk je stevig aan je academische vorming, zodat je een onderbouwde visie op het vak en de organisatie waarvoor je werkt ontwikkelt. Daarmee brengt deze module je in positie om bij te dragen aan groei en ontwikkeling, zowel voor de organisatie of sector waarin je werkt, als voor jou persoonlijk.

Public Control & Organizational Dynamics in het kort

 • Duur: Vier maanden op dinsdagmiddag en -avond (14.00 - 21.00 uur)
 • Kosten: €4.995 (exclusief eenmalig inschrijfgeld à € 595)
 • Start: September 
 • Locatie: Vrije universiteit Amsterdam

De modules zijn onderdeel van de postgraduate opleiding tot Certified Public Controller (CPC opleiding) van de VU. Als je alle modules succesvol hebt doorlopen, kun je tot slot met het schrijven van een eindscriptie de titel Certified Public Controller (CPC) behalen, een kwaliteitstitel die wordt uitgegeven door de beroepsvereniging voor Public Controllers, de EICPC. Dit gehele traject kun je in twee tot drie jaar doorlopen.

Na het voltooien van de module ontvang je een certificaat van de Vrije universiteit Amsterdam en worden 72 PE-punten toegekend (voor CPC, RA en RC).

Vervolgmogelijkheden, kosten en inschrijving

Na afronding van de module Public Control, Governance & Administration bestaat de mogelijkheid om ook de overige Public Control modules te volgen:

Kosten
De kosten voor deelname bedragen € 4.995. Daarnaast betaal je eenmalig inschrijfkosten van € 595. Volg je meerdere modules, dan betaal je slechts een keer inschrijfkosten. Het complete kostenplaatje ziet er als volgt uit: 

 • Inschrijfgeld: € 595*
 • Module Public Control, Governance & Administration: € 4.995*
 • Module Public Control & Accounting: € 4.995*
 • Module Public Control & Organizational Dynamics: € 4.995*
 • Module Public Control, Advisory & Leadership: € 5.995*
 • Scriptie: € 3.850*

Totaal: € 25.425*
*Deze bedragen zijn vrijgesteld van btw.

Twijfel je of je voldoende kwalificeert? Neem contact op met het Zijlstra Center via hetzijlstracenter@vu.nl

Er zijn algemene voorwaarden van toepassing.

Accreditaties

Wil je meer weten?

Neem contact met ons op.

Vrije Universiteit Amsterdam
Het Zijlstra Center
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Volg ons

Contactpersoon

 • Esther Siesling & Jacqueline Serry
 • Programma coördinator