In deze leergang wordt ingegaan op de rol van de overheidsaandeelhouder, een bestuurder of commissaris, maar ook op de petten van een dagelijks bestuurder en algemeen bestuurder bij een gemeenschappelijke regeling. En heeft de vorm van bevoegdheidstoekenning nog invloed op deze verantwoordelijkheden? Hoe houdt u grip op samenwerking? In deze leergang wordt ingegaan op de verschillende rollen en belangen bij zowel publiekrechtelijke als privaatrechtelijke samenwerking (verbonden partijen of anderszins). De thema's die hierbij van toepassing zijn worden vanuit een juridisch basiskader aangevlogen.
Online informatiesessie
Op woensdag 11 december 2024 organiseren we van 16.00 tot 17.00 uur een kosteloze online informatiesessie over deze leergang. Laat u informeren en inspireren door hoofddocent Rob de Greef die u meer vertelt over de inhoud van de leergang en uw vragen beantwoordt. Bent u erbij? Meld u aan.
Doelgroep & toelatingseisen
De leergang richt zich op juristen bij gemeenten, provincies en waterschappen (waaronder ambtenaren en bestuurders) die betrokken zijn bij trajecten om tot samenwerking te komen, of betrokken zijn bij de aansturing of juridische controle van een samenwerkingsverband (ambtenaren en bestuurders). Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Monique Becker (leergang coördinator) via m.becker@vu.nl of (020) 598 3694.
Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact
Sturen op samenwerkingsverbanden en verbonden partijen
U bent als ambtenaar betrokken bij een samenwerkingsverband van uw gemeente, provincie of waterschap met andere overheden of u bent werkzaam bij een samenwerkingsverband en vraagt zich af hoe het nu eigenlijk zit met de verschillende verantwoordelijkheden bij samenwerking?
Gerelateerd aanbod
Contact en meer informatie
Inhoudelijke vragen
Praktische vragen
Contactpersoon