Decentrale verordeningen moeten aan veel criteria voldoen. Dit geldt zowel juridisch - vanuit welke rechtsregels worden ze opgesteld? - als technisch - hoe worden ze opgesteld? Of u nu als advocaat of jurist werkt bij een gemeente, provincie of waterschap, u wilt verordeningen deugdelijk en uitvoerbaar opstellen. VU Law Academy – onderdeel van de Vrije Universiteit (VU) – rust u hiervoor volledig toe in deze leergang.
Doelgroep & toelatingseisen
De leergang richt zich op juristen, werkzaam bij gemeenten, provincies, omgevingsdiensten en waterschappen (ambtenaren, bestuurders), die te maken hebben met het opstellen en beoordelen van gemeentelijke en provinciale verordeningen. Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Jeannet Appelo via j.appelo@vu.nl of 020-598 21 03.
Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact
Thuis raken in decentrale verordeningen
Heeft u als jurist te maken met het opstellen en beoordelen van gemeentelijke en provinciale verordeningen? In deze leergang krijgt u een actueel overzicht van de thema’s in het regelgevingsrecht. Daar hoort de wettelijke grondslag en de verhouding met hogere regelgeving bij, en ook de techniek van het indelen en formuleren van een verordening. U kunt de opgedane kennis gelijk toepassen in de praktijk.
Ontdek de leergang Wetgevingstechniek voor gemeentejuristen
Bekijk het interview met prof. mr. Sjoerd Zijlstra, hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit en kerndocent aan de Academie voor wetgeving.
Contact en meer informatie
Inhoudelijke vragen
Praktische vragen
Contactpersoon