Programma en planning van de leergang
Bekijk voor alle thema's en onderwerpen de programma-indeling onderaan deze pagina. Aan de orde komen onder andere: grondslag en verhouding met hogere regelgeving, interne bevoegdheidsverdeling, procedure, techniek (het formuleren van concrete bepalingen, bevoegdheidstoedelingen, definities, overgangsrecht), uitvoerbaarheid en handhaafbaarheid, alternatieven (waaronder convenanten), rechtsbescherming, 'onderhoud', subsidieverordeningen, Europeesrechtelijke aspecten. De leergang kenmerkt zich door interactie en veel oefenen met een groot aantal praktijkcasussen. De evaluatie laat zeer goede beoordelingen zien.
Bekijk de planning voor 2025 met de data en onderwerpen per bijeenkomst. Per e-mail ontvangt u na aanmelding uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van de planning.
Let op: alle genoemde data zijn onder voorbehoud van wijzigingen.
Docenten en cursusleiding
De leergang staat onder leiding van prof. mr. Sjoerd Zijlstra, hoogleraar Staats- en Bestuursrecht aan de Vrije Universiteit en kerndocent aan de Academie voor wetgeving.
Hier vindt u een overzicht met informatie over de vaste docenten en cursusleiding betrokken bij deze leergang.
Didactiek
In twee maanden krijgt u theorie en praktijk van het regelgevingsrecht aangeboden in zes colleges, verdeeld over drie dagen.
De kennis die u opdoet, wordt nauw gekoppeld aan de praktijk. Tijdens de colleges bespreekt u met de docent en met uw medecursisten actuele ontwikkelingen in het regelgevingsrecht, aan de hand van casussen. Die kunnen gaan over concrete verordeningen en hun effect, over de verdeling en de grenzen van bevoegdheden, en over manieren om verordeningen technisch goed op te stellen. Hierbij brengen de docenten hun expertise in en delen de cursisten hun kennis en ervaring vanuit uiteenlopende werkgebieden. In deze opzet verbindt u de theorie direct met uw eigen praktijk.
Meer informatie over deze leergang
Inleiding
Resultaat
Data, kosten en contact