Je proeft het dilemma van ‘in actie schieten met weer een andere aanpak’ of ‘tijd nemen om te reflecteren en analyseren’. Er is een derde variant, namelijk het combineren van actie en onderzoek, maar hoe doe je dat en wat is dan actie en wat onderzoek? Deze opleiding biedt nieuwe en verrassende inleidingen op de theorie en praktijk van actieonderzoek. We verkennen een breed palet aan theorieën en methoden die in 80 jaar actieonderzoek zijn ontwikkeld in verschillende landen. Deze leergang heeft drie kenmerken:
- Introductie in verschillende aanpakken van actieonderzoek zoals participatief actieonderzoek, reflexief onderzoek, ontwerponderzoek. In zes praktijkbesprekingen nemen ervaren actieonderzoekers je mee in hun aanpak en casuïstiek.
- Persoonlijke begeleiding bij pendeloefeningen, reflexieve dialoog en schrijven essay.
- Actieonderzoek staat zelf ook kritisch ter discussie in zes theoriebesprekingen.
Voor wie?
De leergang is bedoeld voor veranderaars en onderzoekers. Bij veranderaars kun je denken aan adviseurs, beleidsmedewerkers, hrm-adviseurs en docenten. Bij onderzoekers aan praktijkgerichte onderzoekers in hbo, promovendi en medewerkers van advies- en onderzoeksbureaus. Deze combi van veranderaars en onderzoekers leidt tot spannende gedachtewisselingen tussen deelnemers over het vervlechten van praktijk en theorie. Je hebt minimaal een masteropleiding en ook enige jaren ervaring als senior professional. Ook is een vereiste dat partijen in je werkomgeving interesse hebben in actiegericht onderzoek.
Online informatiesessie
Heb je vragen over de inhoud van deze leergang? We organiseren op donderdag 15 mei van 16.00 tot 17.00 uur een online informatiesessie waarin hoofddocent Gertjan Schuiling een korte presentatie geeft en uiteraard antwoord op je vragen. Meld je hier aan.
Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact