Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Gereedschappen om bij te dragen aan de beroepspraktijk

Action Research meets Design Research

Wil je beroepspraktijken en maatschappij verder helpen met innovatie en ontwikkeling? En wil je dat op een wetenschappelijke manier doen? Met de leergang 'Action Research meets Design Research' willen we bereiken dat er een gemeenschap van onderzoekers ontstaat die hebben geleerd hoe ze theorie en praktijk met elkaar kunnen verbinden.

De komende jaren wordt praktijkgericht onderzoek alleen maar belangrijker. Niet alleen het werkveld vraagt erom, ook het kennisbeleid van de overheid beweegt zich steeds meer in deze richting. Onderzoek doen in de praktijk vraagt veel van jou als onderzoeker. Je moet dealen met complexiteit, context, machtsverhoudingen, veranderlijkheid en de beperkingen en mogelijkheden die daarmee gepaard gaan. In interactie met anderen bouw je wat op. Ook ben je aan het pionieren op een terrein waarop nog niet zoveel mensen actief zijn. Het is op zo’n moment goed om sparringpartners te hebben met wie je je verhaal kunt delen. Wij stimuleren elkaar om kennis te delen en praktijkgericht onderzoek in Nederland verder te ontwikkelen.

Wat levert de studie op? 

  • Gereedschappen om op een systematische wijze bij te dragen aan professionele en maatschappelijke ontwikkeling. 
  • Je ontdekt hoe je kunt pendelen tussen theorie en praktijk en tussen methodische grondigheid, praktische relevantie en ethische verantwoordelijkheid. 
  • Je maakt kennis met belangrijke inzichten uit ontwerpgericht onderzoek en actieonderzoek. 
  • Je leert de belangrijkste stromingen, handelingsprincipes en sleutelfiguren kennen en leert schakelen tussen verschillende rollen (onderzoeker, adviseur, beroepsbeoefenaar, ontwerper, facilitator).

Bekijk alle toelatingseisen, kosten & praktische informatie

Accreditaties

Ontdek het programma van ‘Action Research meets Design Research’

Ontdek het programma van ‘Action Research meets Design Research’

Met een groep van maximaal 19 andere geselecteerde deelnemers volg je 6 collegedagen, 2 reflexieve dialogen, individuele begeleiding en het schrijven van het afsluitende essay. Deelnemers en docenten leren van elkaars dilemma’s en gaan vrijuit met elkaar in gesprek.

Bekijk de studie inhoud
meeting achter de laptop

Wil je persoonlijk advies?

Neem gerust contact met ons op.

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam