Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Krachtig veranderen met actieonderzoek

Actieonderzoek voor Veranderaars

Op zoek naar nieuwe en verrassende inleidingen op de theorie en praktijk van actieonderzoek? Dan is deze opleiding iets voor jou!

Voor wie?

De leergang is bedoeld voor adviseurs en beleidsmedewerkers, zowel in de publieke als in de private sector. Zij werken aan beleids- en organisatieveranderingen en hebben belangstelling voor het vervlechten van praktijk en theorie. Je hebt minimaal een masteropleiding en ook enige jaren ervaring als senior professional. Ook is een vereiste dat partijen in je werkomgeving interesse hebben in actiegericht onderzoek.

Meld je vóór 1 november 2023 aan als je wilt deelnemen aan de basisopleiding en stuur de volgende documenten naar programmadirecteur Gertjan Schuiling (via actieonderzoek.sbe@vu.nl):

 • Een beschrijving van het beoogde onderwerp van je onderzoek en de praktijksetting waarin dit zal plaatsvinden (maximaal 1000 woorden)
 • De aanmelding met volledige contactgegevens

Kandidaten die zich na de uiterste aanmelddatum van 1 november 2023 willen aanmelden, wordt geadviseerd om contact op te nemen met Gertjan Schuiling (via actieonderzoek.sbe@vu.nl) om de mogelijkheden te bespreken.

Vervolgmogelijkheden

De VU biedt twee volgmogelijkheden op de basisopleiding. De eerste is begeleiding bij het uitvoeren van Actieonderzoek in de praktijk. Dit doen we in de vorm van intervisiebijeenkomsten en verdiepende workshops over de onderzoekskant van actieonderzoek. 

De tweede volgmogelijkheid is ondersteuning bij het theoretisch opwerken van je actieonderzoek in het kader van een promotieonderzoek. Dit gebeurt in de Academische Werkplaats Actieonderzoek. Deze werkplaats komt viermaal per jaar bijeen en bestaat uit buitenpromovendi en PhD-studenten.

Praktische informatie

 • Wat kost deze studie?

  Het cursusgeld voor Krachtig veranderen met actieonderzoek bedraagt bedraagt € 3.150,- vrij van BTW. Dit is inclusief studiemateriaal, koffie, thee, lunch, frisdrank, diner op laatste cursusdag.

  Annulering is alleen schriftelijk mogelijk. Annulering van de inschrijving vóór aanvang van de opleiding, geeft recht op restitutie van de reeds betaalde termijnen aan collegegeld, minus een bedrag van € 500,- voor administratieve en organisatorische kosten. Wie na aanvang van de opleiding wil annuleren, is het volledige collegegeld verschuldigd.

 • Startmomenten

  De colleges vinden plaats op de volgende data:

  dinsdag 16 januari 2024

  woensdag 7 februari 2024

  donderdag 7 maart 2024

  dinsdag 9 april 2024

  woensdag 8 mei 2024

  donderdag 6 juni 2024

  Tijdschema

  09.30-12.00 uur Praktijkbespreking

  12.30-13.30 uur Lunch

  13.30-15.30 uur Reflexieve dialoog

  15.45-17.00 uur Theoriebespreking

 • Tijdsinvestering

  De studielast is 6 EC's

  Deelname bijeenkomsten: 46 uur

  Lezen literatuur (16 uur per bijeenkomst): 96 uur

  Voorbereiding en reflectie op eigen praktijkvraag (4 uur per bijeenkomst): 24 uur

  Totaal: 166 uur.

  Dit is 28 uur per maand.

 • Bereikbaarheid

  De leergang vindt plaats in het VU-hoofdgebouw.

  Vrije Universiteit Amsterdam, De Boelelaan 1105, 1081 HV Amsterdam

Wil je meer weten?

Neem gerust contact met ons op

Vrije Universiteit Amsterdam
School of Business and Economics
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam