Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Krachtig veranderen met actieonderzoek

Organisaties staan voor ingewikkelde veranderopgaven, zowel intern als in relatie tot klanten en burgers. Aanpakken worden zo goed mogelijk gekozen en uitgevoerd, maar leveren niet altijd het gewenste resultaat. Wat doe je dan?

Je proeft het dilemma van ‘in actie schieten met weer een andere aanpak’ of ‘tijd nemen om te reflecteren en analyseren’. Er is een derde variant, namelijk het combineren van actie en onderzoek, maar hoe doe je dat effectief en netjes? De opleiding biedt nieuwe en verrassende inleidingen op de theorie en praktijk van actieonderzoek. We verkennen een breed palet aan theorieën die in 75 jaar actieonderzoek zijn ontwikkeld in verschillende landen. Bovendien geven ervaren actieonderzoekers een inkijkje in hun actuele project in zes verschillende maatschappelijke domeinen. Daarnaast is er ruim aandacht voor de eigen veranderopgave van iedere deelnemer.

Online informatiesessie
Op dinsdag 10 september 2024 organiseren we van 16.00 tot 17.00 uur een kosteloze online informatiesessie over deze leergang. Laat je informeren en inspireren door programmadirecteur Gertjan Schuiling die je meer vertelt over de inhoud van de leergang en je vragen beantwoordt. Ben je erbij?  Meld je aan.

Voor wie?
De leergang is bedoeld voor adviseurs en beleidsmedewerkers (zowel in de publieke als in de private sector), hbo-docenten en hrm-adviseurs. Zij werken bijvoorbeeld aan beleids- en organisatieveranderingen en hebben belangstelling voor het vervlechten van praktijk en theorie. Je hebt minimaal een masteropleiding en ook enige jaren ervaring als senior professional. Ook is een vereiste dat partijen in je werkomgeving interesse hebben in actiegericht onderzoek.

Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Deelnemer aan het woord

Contact en meer informatie

Inhoudelijke en praktische vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud van de leergang, of over plaatsing en betaling? Neem dan contact op met Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl.

Of bel ons op 020-598 62 55.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Contactpersoon

Ilse Herweijer foto