Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Ontwikkel jouw leiderschap binnen het baptisme/evangelicalisme

Wil je vanuit je christelijk geloof van betekenis zijn voor kerk en samenleving?

Schrijf je dan in voor de minor Missionair leiderschap.

“Je zou hoogtevrees krijgen van de berg die ik de afgelopen vijf maanden in de minor heb beklommen. Maar het uitzicht is fantastisch.” - Student Peter Kruijt

Toelating en aanmelden

 • Toelatingseisen

  Er zijn geen extra toelatingseisen. Deze minor is interessant voor studenten die vanuit hun christelijk geloof van betekenis willen zijn voor kerk en samenleving. Basiskennis van de Bijbel, systematische theologie, Bijbelse theologie en hermeneutiek is sterk aanbevolen.

  Als je deze minor wil volgen en je studeert niet aan de faculteit Religie en Theologie dan moet je toestemming vragen aan de examencommissie van je eigen opleiding.

  De minor is onderdeel van de leergemeenschap van het Baptisten Seminarium, waarin studenten van verschillende theologische opleidingen, hbo en wo, samen komen in een gedeelde lesomgeving. Hbo-studenten en wo-studenten volgen een verschillende minorprogramma.

  Let op: de minor valt binnen het eerste semester van het VU academisch jaar (periode 1-3); binnen dat semester worden de vakken echter volgens een eigen systematiek ingeroosterd. De vakken worden gegeven op de vrijdagen, in het Baptist House in Amsterdam (Postjesweg 150).

 • Aanmelden

  VU-studenten volgen deze aanmeldprocedure.

  Niet VU-studenten kunnen zich aanmelden via deze aanmeldprocedure.

  Studeer je niet bij de Faculteit Religie en Theologie aan de VU en wil je deze minor volgen? Vraag dan eerst toestemming bij je eigen examencommissie. Zorg ervoor dat die toestemming rond is voordat het intekenen voor de vakken van start gaat.

  Je moet jezelf intekenen voor de vakken die onder deze minor vallen. Je doet dat via de intekenmodule op VU.nl. Bekijk het vakkenschema met de cursuscodes en houd rekening met de geldende intekentermijnen.

Heb je vragen of persoonlijk advies nodig?

Neem contact op met Hans Riphagen