Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ontwikkel jouw leiderschap binnen het baptisme/evangelicalisme

De uitdagingen voor kerken van vandaag zijn groot. Hoe moet je denken over de kerkverlating van je leden? Welke missionaire kansen liggen er om geloof relevant bij de mensen te brengen? Hoe spreek je geloofwaardig over allerlei ethische en maatschappelijke thema’s? En ook: Wie ben je zelf, als leider en als persoon?

Het zijn het soort vragen die in de minor Missionair Leiderschap worden aangaan. We geloven dat christelijke leiders van de toekomst zowel de huidige cultuur als ook de eigen geloofsbronnen moeten kennen en daarin moedig en kwetsbaar een weg wijzen. Die combinatie, van het geleerde geloof en kritische theologiebeoefening, verbonden aan het geleefde geloof en de navolging van Christus, kenmerken een studie aan het Baptisten Seminarium. Dat gebeurt in een leergemeenschap waarin docenten, studenten en voorgangers elkaars gelijken zijn.

De minor Missionair Leiderschap bereidt je voor als leider/voorganger in een missionaire setting in de baptistisch/evangelische traditie.

"Een minor waar, onder leiding van bevlogen docenten, missionaire theologie en spirituele vorming elkaar ontmoeten. Met als resultaat geïnspireerde geestelijk leiders voor een tijd als deze. Van harte aanbevolen!" - Student Jesse Timmer

Studeren aan de VU