Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Maak een reis door de boeiende wereld van de oudheid

Cultuur van de Antieke Wereld

Deze minor is bedoeld voor BA-studenten die een historische interesse hebben en zich willen verdiepen in de wereld van de oudheid in de brede zin van het woord. We belichten de antieke wereld van alle kanten: historisch, filosofisch, literair en religieus.

De wereld van de antieke oudheid reikt ver terug, tot de periode van het ontstaan van het schrift, maar werkt tegelijkertijd door tot op de dag van vandaag. Deze minor wil jou kennis laten maken met de oude beschavingen in het mediterrane gebied en het oude Nabije Oosten. Daarbij spelen schriftelijke (‘historische’) bronnen en materiële bronnen een belangrijke rol. Zo wordt het mogelijk om heel concreet in contact te komen met fasen van de geschiedenis die in een ver verleden liggen. Dat is op zich al razend interessant, maar het is ook relevant voor onze blik op de huidige wereld. Om het heden te verstaan is namelijk begrip van het verleden nodig. Hebben deze diachrone processen jouw belangstelling? Dan is deze minor voor jou. 

Toelating en Aanmelding

 • Toelatingseisen

  Alle bachelorstudenten zijn welkom. 

 • Aanmelden

  VU-studenten volgen deze aanmeldprocedure

  Niet VU-studenten kunnen zich aanmelden via deze aanmeldprocedure.

  Let op: het vak Religion in Antiquity (UvA code 138221036Y) vindt plaats bij de UvA, waar je je ook moet intekenen voor dit vak. Je hebt daarvoor een bijvakregistratie bij de UvA nodig. Zorg ervoor dat je dit op tijd in orde maakt en je op tijd intekent voor het vak. 

  Je vindt het overzicht van alle vakken en bijbehorende codes hier

  Studeer je niet bij de Faculteit der Geesteswetenschappen aan de VU en wil je deze minor volgen? Vraag dan eerst toestemming bij je eigen examencommissie. Zorg ervoor dat die toestemming rond is voordat het intekenen voor de vakken van start gaat.

Heb je vragen of persoonlijk advies nodig?

Neem gerust contact op met Nienke Vos.