Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leer de ‘wetten’ van de maatschappij begrijpen

Met een master Sociologie op zak ben je in staat analytisch te kijken naar maatschappelijke vraagstukken. Jij weet hoe je wetenschappelijk onderzoek omzet in adviezen waar men in de praktijk echt wat aan heeft.

Als afgestudeerd socioloog aan Vrije Universiteit Amsterdam ben je breed opgeleid. Je hebt een goede academische basis en hebt tijdens de master onderzoek gedaan voor een maatschappelijke organisatie. Deze praktijkervaring geeft jou een mooie voorsprong op de arbeidsmarkt.

Tijdens de master heb je geleerd hoe je wetenschappelijk onderzoek uitvoert en analyseert. Daarnaast kun je de vertaalslag maken naar praktische adviezen waar organisaties mee aan de slag kunnen. Je brengt mensen en organisaties in beweging en je levert een waardevolle bijdrage aan structurele maatschappelijke verandering.

Veel sociologie-alumni vinden binnen enkele maanden een baan die aansluit bij de opleiding, bijvoorbeeld bij de overheid, maatschappelijke en non-profitorganisaties of zakelijke dienstverlening. Ze gaan onder andere aan de slag als onderzoeker, adviseur, projectmanager, beleidsmedewerker of sociale ondernemer.

Alumniverhalen
Wil je geïnspireerd worden door de ervaringen van voormalige studenten? Lees dan hieronder hun verhalen!

Waar heeft de opleiding Sociologie ons gebracht?