Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Maak het verschil – Los wereldproblemen op

Schakeltraject Spatial, Transport and Environmental Economics

De inhoud en omvang van het schakeltraject Spatial, Transport and Environmental Economics is afhankelijk van je vooropleiding.

Om te weten of er een schakeltraject voor jou vereist is, meld je je eerst aan voor de master Spatial, Transport and Environmental Economics via Studielink.

De toelatingscommissie beoordeelt jouw dossier, waarna je een toelatingsbesluit ontvangt. Mocht er voorkennis ontbreken, dan ontvang je een op maat gemaakt schakelpakket bestaande uit één of meerdere vakken. In het toelatingsbesluit staat ook vermeld op welke wijze je je kunt inschrijven voor jouw persoonlijke schakeltraject.

Toelatingseisen schakeltraject

 • Toelatingseisen

  Niet elke master aan School of Business and Economics heeft een pre-master. Voor deze masters zijn schakeltrajecten beschikbaar. Welk schakeltraject voor jou mogelijk is, hangt af van je voorkennis en wordt door de toelatingscommissie bepaald. Wanneer je een (vrijblijvend) toelatingsverzoek indient, ontvang je een toelatingsbesluit met een op maat gemaakt schakeltraject bestaande uit één of meerdere vakken.

  Om toegelaten te worden tot een schakeltraject moet je beschikken over:

  • een hbo bachelorsdiploma van een (NVAO) geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs

  OF

  • een wo bachelorsdiploma of studerend voor een wo bachelor van een (NVAO) geaccrediteerde instelling voor hoger onderwijs

  Het is mogelijk dat de toelatingscommissie je vraagt om een recente GRE-score.

  Zowel de pre-masters als masters zijn Engelstalig. Om deze studies succesvol te kunnen volgen, is het belangrijk dat je het Engels voldoende beheerst (bij voorkeur niveau C1, vergelijkbaar met 6 vwo).

  Ben je een internationale student of heb je (alleen) een buitenlandse vooropleiding? Neem dan contact op met International Office (masters.sbe@vu.nl

 • Aanmelden

  Stap 1: meld je aan in Studielink

  Meld je aan in Studielink. Is dit de eerste keer dat je je aanmeldt? Raadpleeg dan vooraf het Studielink stappenplan. Inloggen doe je met je DigiD. Heb je nog geen DigiD? Vraag het dan zo snel mogelijk aan, het duurt enkele dagen voordat je je DigiD ontvangt.

  Als je bent ingelogd in Studielink, kies je onder ‘Soort opleiding’ voor de master die je ná het schakeltraject wilt doen. Je verzoek wordt door de toelatingscommissie van de betreffende master van SBE beoordeeld waarna je in een (vrijblijvend) toelatingsbesluit het schakeltraject op maat ontvangt.

  Na je aanmelding op Studielink ontvang je binnen twee werkdagen per e-mail inloggegevens voor je persoonlijke dashboard op VU.nl. Geen inloggegevens ontvangen? Check je spamfolder. Als je ze daar ook niet vindt kun je contact opnemen met de UCIT-servicedesk via ucit-servicedesk@vu.nl of 020 - 598 0000.

  Stap 2: rond je aanmelding af op je VU Dashboard

  Ga naar vu.nl, selecteer rechtsboven de optie ‘’Student - inloggen’ en login op je VU-dashboard. Zorg ervoor dat je alle stappen in het aanmeldportaal doorloopt, alle gevraagde documenten uploadt en je aanmelding bevestigt. Je ontvangt bericht van Studielink zodra je aanvraag is verwerkt.

  Let op, controleer je aanvraag goed! Alleen als je aanvraag compleet is, komt je aanmelding binnen bij Toelating SBE. Zodra je aanvraag binnen is bij SBE, ontvang je binnen ca 10-15 werkdagen een (vrijblijvend) toelatingsbesluit waarin staat benoemd welk schakeltraject voor jou het meest geschikt is. Ook staat daar uitgelegd op welke manier je de vakken uit het schakeltraject kunt volgen, afhankelijk van jouw persoonlijke situatie.

  Stap 3a: Schakeltraject volgen als keuzevakken of extra curriculaire vakken (alleen VU studenten)

  Je hebt het toelatingsbesluit ontvangen waarin staat uitgelegd hoe je de schakelvakken kunt gaan volgen; als keuzevakken of extra curriculair (alleen voor VU studenten), als bijvakstudent of als contractonderwijsstudent. Ben je een VU student? Kijk dan op ‘Keuzeruimte’ voor alle informatie.

  Stap 3b: Schakeltraject volgen als bijvakstudent

  Je hebt het toelatingsbesluit ontvangen waarin staat uitgelegd hoe je de schakelvakken kunt gaan volgen; als keuzevakken of extra curriculair (alleen voor VU studenten), als bijvakstudent of als contractonderwijsstudent. Word je een bijvakstudent? Kijk dan op ‘Bijvakken (of een minor) aan de VU’ voor alle informatie.

  Stap 3c: Schakeltraject volgen als contractonderwijsstudent

  Je hebt het toelatingsbesluit ontvangen waarin staat uitgelegd hoe je de schakelvakken kunt gaan volgen; als keuzevakken of extra curriculair (alleen voor VU studenten), als bijvakstudent of als contractonderwijsstudent. Word je een contractonderwijsstudent? Kijk dan op ‘Contractonderwijs SBE’.

  Let op! Het tarief dat op deze pagina vermeld staat, is het reguliere instellingstarief voor contractonderwijs. Dit tarief geldt niet als je van Toelating SBE een toelatingsbesluit met schakeltraject hebt ontvangen. Het gereduceerde tarief wat voor jou geldt, staat in het toelatingsbesluit vermeld.

  Stap 4: controleer of je ingeschreven staat

  Zodra je van de VU bericht krijgt dat je ingeschreven staat voor de vakken van het schakeltraject, is je inschrijving voltooid. Tot die tijd ben je voorwaardelijk, maar nog niet definitief ingeschreven. Heb je 20 werkdagen na het afronden van stap 1 t/m 3 nog geen bericht ontvangen? Neem dan contact op met toelating.sbe@vu.nl.

 • Kosten

  Als student in een schakeltraject word je door DUO niet gezien als reguliere (Studielink) student. Dit betekent dat je geen recht hebt op studiefinanciering en het studentenreisproduct. Je volgt de vakken via contractonderwijs. Het actuele tarief per studiepunt staat in het toelatingsbesluit dat je ontvangt nadat je aanmelding beoordeeld is door de toelatingscommissie.

  Zodra je je hbo bachelor hebt afgerond, kun je met het schakeltraject beginnen als contractonderwijsstudent.

  Ben je een wo bachelor en nog bezig met je opleiding? Dan kun je tijdens je huidige opleiding de schakelvakken als bijvakstudent kosteloos volgen. Kijk hier voor meer informatie over bijvakken voor wo-studenten.

 • Contact

  Op de onderstaande adressen kun je je vragen op de juiste plek stellen. Lees nauwkeurig wie jouw vraag het beste kan beantwoorden.

  Heb je algemene vragen over aanmelden, registreren, betalen en overige praktische zaken? Neem dan contact op met de Studentenbalie. Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30u - 12.30u en 14.00u - 16.00u) of stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

  Heb je vragen over de toelatingseisen, -procedure of -besluit van de (pre)masters en schakeltrajecten? Neem contact op met SBE Toelating via toelating.sbe@vu.nl of bel op dinsdag en donderdag tussen 15.00u en 16.00u naar +31 (0)20 598 58 73.

  Ben je een internationale student of heb je (alleen) een internationale vooropleiding? Neem dan contact op met de Internationale Studenten Adviseurs van de SBE via masters.sbe@vu.nl of de studentenbalie  +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30u - 12.30u en 14.00u - 16.00u)/ studentenbalie@vu.nl.