Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Ecologie: waar wetenschap en duurzaamheid elkaar ontmoeten

Ecology and Evolution

Versterk de verbinding tussen wetenschap en duurzaamheid. Wil je de invloed onderzoeken van een veranderende leefomgeving op planten, dieren, schimmels en bacteriën? Weten waarom de wereld eruit ziet zoals hij doet, zowel op het niveau van het molecuul, landschap als wereldwijd? Dan is de master Ecology and Evolution iets voor jou.

Je doet experimenten in het lab en in het veld en kan een bijdrage leveren aan hulpmiddelen die het effect van verontreiniging en klimaatverandering voorspellen en verlies aan biodiversiteit nog beter bestrijden.
 
Deze tweejarige, Engelstalige master is een gezamenlijke opleiding van de Vrije Universiteit Amsterdam  (VU) en de Universiteit van Amsterdam (UvA). Na het eerste jaar kies je een specialisatie:

  • Ecology & Evolution
  • International Master Biodiversity, Ecology & Evolution (IMABEE)
  • Science Communication
  • Science in Society
  • Science Education

Met de master Ecology and Evolution kun je doorgaan als onderzoeker in opleiding (PhD) of research & development gerelateerd onderzoek. Je kunt ook werken bij organisaties voor beleidsontwikkeling, natuurbeheer, onderwijs of milieuadvies. 

Meer informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master Ecology and Evolution. De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions