Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Bouw de technologie van morgen

Computer Science

Bouw de technologie van morgen

In onze geglobaliseerde, verbonden samenleving kom je óveral computertechnologie tegen. Stond vroeger de computer zelf vooral centraal, nu draait het in de Master Computer Science vooral om wereldwijd gedistribueerde informatieverwerkingsdiensten, waarbij internet een breed scala aan informatieverwerkende apparaten verbindt.

De Master Computer Science is een gezamenlijke opleiding van de UvA en de VU en je volgt je colleges aan beide universiteiten. Afhankelijk van je interesse, kies je één van de zes specialisaties die de master biedt:

  • Big Data Engineering
  • Foundations of Computing and Concurrency
  • Internet and Web Technology
  • Parallel Computing Systems
  • Software Engineering and Green IT
  • International track

Na het behalen van de master Computer Science, begrijp en spreek je de taal van computers. Na het voltooien van deze master kun je vele kanten op, variërend van softwareontwikkeling tot systeemontwerp. Je academische loopbaan voorzetten met een PhD-positie behoort ook tot de mogelijkheden.

Meer informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master Computer Science. De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions