Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Hybrid intelligence: where AI systems and humans meet

Artificial Intelligence

Hybride intelligentie: waar AI en mens elkaar ontmoeten

De master Artificial Intelligence van de Vrije Universiteit Amsterdam focust op hybride intelligentie, waarbij Artificiële Intelligentie (AI) en mensen samenwerken. Het geeft je de mogelijkheid om AI vanuit een technisch perspectief te benaderen - gericht op het begrijpen, analyseren en ontwikkelen van nieuwe AI-algoritmen - én vanuit een maatschappelijk en menselijk perspectief.

In het eerste jaar krijg je vakken die zich richten op de kernonderwerpen van AI. In het tweede jaar kies je een specialisatiegebied, waarbij de track Cognitive Science tot de mogelijkheden behoort. Met deze track duik je dieper in de cognitieve aspecten van de samenwerking tussen mens en AI.

De carrièremogelijkheden zijn zeer goed: er is een blijvende vraag naar jouw AI-vaardigheden in bijna iedere organisatie. Je kunt aan de slag als datawetenschapper, informaticus, consultant of analyst in diverse sectoren.

Ben je gefascineerd door de sociale kanten van AI, evenals door de technische kant? Kom dan AI studeren aan de VU.

Meer informatie over deze master vind je op de Engelstalige website van de master Artificial Intelligence.  De toelatingseisen en informatie over aanmelden vind je op de pagina Admissions