Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Unlock Your Potential Studeer aan de VU

Sociologie of Antropologie studeren aan de Vrije Universiteit Amsterdam

Twijfel jij tussen de studies Sociologie en Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie?

Wat is het verschil tussen Sociologie en Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie?
Er zijn een aantal overeenkomsten tussen beide opleidingen. Ze houden zich bezig met maatschappelijke vraagstukken omtrent de sociale werkelijkheid, denk bijvoorbeeld aan thema’s als sociale ongelijkheid en diversiteit. Het verschil zit hem in de manier waarop elk vakgebied tegen een thema aankijkt.

Bachelor Sociologie (Topopleiding keuzegids 2023 & 2024)
Tijdens de bachelor kijk je met een wetenschappelijke blik naar actuele vraagstukken over mens en maatschappij. Als student krijg je de kans om mee te praten en denken over wat er speelt in de maatschappij en ga je tijdens projectvakken aan de slag voor maatschappelijke organisaties. Met deze studie kun je gaan werken als (beleids)adviseur, sociaal ondernemer, consultant of onderzoeker in de publieke of private sector.

Heb jij interesse in thema’s als diversiteit, eenzaamheid en sociale ongelijkheid en wil jij bijdragen aan oplossingen voor uitdagende, maatschappelijke vraagstukken? Dan is deze studie zeker iets voor jou. Bekijk de webpagina voor meer informatie. Meld je aan voor 1 mei!

Bachelor Culturele Antropologie en Ontwikkelingssociologie
Tijdens de studie leer je de wereld te begrijpen door te kijken met de ogen van een ander en kom je in contact met mensen met een andere achtergrond. Je leert van en met elkaar. Met deze studie kun je onder andere werken als onderzoeker bij een maatschappelijke organisatie, (cultuur)specialist in de publieke of private sector, als journalist of beleidsadviseur bij lokale of nationale instellingen en als adviseur bij bedrijven die een goed afgestelde antenne moeten hebben voor maatschappelijke ontwikkelingen.   

Heb jij interesse in thema’s als migratie, cultuurverschillen, mondialisering, sociale ongelijkheid en religie en wil jij aan de slag gaan met lokale en wereldwijde antropologische vraagstukken? En hou je van luisteren, observeren, lezen, schrijven en analytisch denken? Dan is deze studie zeker iets voor jou! Bekijk de webpagina voor meer informatie. Meld je aan vóór 1 mei! 

Liever Antropologie studeren in het Engels? Kies dan voor Cultural Anthropology and Development Sociology.

Dit zijn onze bacheloropleidingen