Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Help kinderen zich optimaal te ontwikkelen

Wat gebeurt er met de ontwikkeling van een kind als het opgroeit in armoede? Wat is het effect als een kind vanwege een chronische ziekte niet naar school kan gaan? Wat is er nodig om een kind dat gepest wordt, zich beter te laten voelen?

Gezin, school en hulpverlening zijn bepalend voor de ontwikkeling van een kind. Bij Pedagogische Wetenschappen aan de Vrije Universiteit Amsterdam leer je wat er nodig is om een kind tot bloei te laten komen.

Ontdek jouw studie Pedagogische Wetenschappen

Ontdek jouw studie Pedagogische Wetenschappen

Je krijgt diepgaande pedagogische kennis over de ontwikkeling van kinderen, ontdekt welke factoren die ontwikkeling positief en negatief kunnen be├»nvloeden en leert wat goed onderwijs is. Je ontwikkelt je academische oordeelsvorming, onderzoekt hoe je de mogelijkheden en behoeften van kinderen en jongeren bepaalt en wat nodig is om een eventuele ontwikkelingsachterstand bij te sturen. 

De opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de VU wordt als beste gewaardeerd, vergeleken met die aan andere universiteiten in Nederland. Dit blijkt uit de Keuzegids 2021. Dit is de enige onafhankelijke gids, bedoeld voor aankomende studenten, die de kwaliteit van alle opleidingen beoordeelt en vergelijkt. Een belangrijk onderdeel hiervan is het oordeel van zittende studenten.

Ontdek de studie-inhoud
Een groepje jongens leunt tegen een muur

Studeren aan de VU