Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Begrijp de wereld, bestudeer het verleden

Waarom is democratie de standaard geworden terwijl andere bestuursvormen als gevaarlijke ‘afwijkingen’ worden gezien? Waar ligt de historische oorsprong van ongelijkheid en klimaatverandering? Kom meer te weten over de historische oorsprong van onze mondiale samenleving bij de nummer 1 bacheloropleiding Geschiedenis van Nederland: History and International Studies aan de VU Amsterdam.

History and International Studies is dé Engelstalige studie voor jou als je de oorsprong van onze global world wilt begrijpen door geschiedenis te combineren met aandacht voor moderne talen en internationale betrekkingen. 

Geschiedenis aan de VU is gekozen tot de beste Geschiedenisopleiding van Nederland door de onafhankelijke Keuzegids Universiteiten 2021.

Ontdek jouw studie History and International Studies

Tijdens de bachelor krijg je brede historische basiskennis van de Oudheid tot nu en vanuit een mondiaal perspectief. Actuele thema's zoals milieuproblematiek, de opmars van China en slavernij, worden onder de loep genomen en van alle kanten bekeken. Iets wat in een ver verleden is gebeurd blijkt veel invloed te hebben op de huidige internationale verhoudingen. Door Geschiedenis te combineren met inzichten uit de sociale wetenschappen en Internationale Betrekkingen ontstaat een completer beeld.

Ontdek de studie-inhoud

Studeren aan de VU