Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Verbeter de gezondheid van onze samenleving

Ga werken als gezondheidswetenschapper in het werkveld. Wat dacht je van beleidsmedewerker, manager, onderzoeker of onderwijzer? Of volg nog een master!

Als afgestudeerd Gezondheidswetenschapper kun je vanuit verschillende invalshoeken naar vraagstukken rondom gezondheids (zorg) kijken, weet je welke partijen een rol kunnen spelen binnen de volksgezondheid en welke uitdagingen er spelen. 

Tijdens je studie heb je geleerd om moderne en creatieve oplossingen aan te dragen voor actuele uitdagingen rondom volksgezondheid. Ouderenzorg, eetgedrag onder jongeren, het vaccinatiebeleid, dit zijn allemaal thema‚Äôs waarvoor jij vanuit verschillende perspectieven verbeteringen kunt aandragen. Ook kun je zelfstandig onderzoek doen en weet je hoe belangrijk het is samen te werken met andere disciplines om grote zorgvraagstukken het hoofd te bieden. Daarbij is jouw maatschappelijke betrokkenheid een enorme drive.  

Je bent breed opgeleid waardoor je nog legio mogelijkheden hebt om je verder te specialiseren of onderzoek te gaan doen. Je kunt ook kiezen om te gaan werken in de gezondheidszorg.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Na de bacheloropleiding kun je meer de diepte in en je specialiseren door een van de drie aansluitende VU masters op het gebied van Gezondheidswetenschappen te volgen:

Afhankelijk van de keuzes die je maakt tijdens je bachelor, kun je kiezen voor verschillende andere masters binnen de VU en daarbuiten.

Je gaat werken

Met een bachelor Gezondheidswetenschappen op zak kun je natuurlijk ook meteen aan de slag als gezondheidswetenschapper in het werkveld. Je kunt bijvoorbeeld gaan werken als beleidsmedewerker, manager, onderzoeker of onderwijzer. Van ziekenhuis tot onderzoeksinstituut, en van GGD tot zorgverzekeraar, er liggen talrijke banen voor je in het verschiet op het gebied van beleid, advies of onderzoek. Ambieer je het zelfstandig ondernemerschap? Als gezondheidswetenschapper kun je een bedrijf oprichten dat zich toespitst op gezondheid en lifestyle.

Waar zijn onze studenten terecht gekomen?