Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Doorgrond de wereld van taalverwerving

Language and Mind

Communicatie- en Informatiewetenschappen

Afgestudeerd, en dan? Na de bachelor Communicatie- en Informatiewetenchappen: Language and Mind kiezen de meeste studenten voor doorstuderen, maar je kunt ook direct aan de slag in uiteenlopende functies.

Werken voor beter onderwijs

Met deze bachelor ben jij perfect inzetbaar klaar voor uitdagingen in het onderwijs. Zo kun je aan de slag bij een kennisinstelling die zich bezighoudt met de bevordering of verbetering van het (speciaal) onderwijs. Daarnaast kun je bij een educatieve uitgeverij gaan werken als ontwikkelaar van lesmateriaal of als taaltoetsontwikkelaar.

Breed inzetbaar

Door je brede kennis op het gebied van taal en taalverwerving ben je ook breder inzetbaar. Denk aan werken bij een vertaalbureau, of als beleidsmedewerker bij een afdeling taalbeleid bij een gemeente of provincie.

Wat kun je doen na je opleiding

Je gaat door met studeren

Veel bachelorstudenten kiezen ervoor om een master te volgen. Aan de VU kun je je specialiseren met de master master Toegepaste Taalwetenschap, de master Language Description and Comparative Linguistics of de master Text Mining. Ook kun je met een slimme keuze in je minorruimte, instromen in de Educatieve Master in de Taal- en Cultuurstudies, om zo eerstegraads docent Engels te worden. Het is ook mogelijk om in te stromen in het traject Schrijven en Vertalen van de master Communicatie- en Informatiewetenschappen.

Je gaat werken

Met een bachelor Communicatie- en Informatiewetenschappen: Language and Mind heb jij de kennis en vaardigheden verworven die nodig zijn als taalspecialist. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag bij instituten waar kinderen met taalproblemen worden begeleid. Vind je het leuk om les te geven  aan anderstaligen,  of zie je een carrière als taalanalist bij de overheid of het bedrijfsleven wel zitten? Toegepaste taalwetenschappers zijn zeer gewild.

Mogelijke functies:

Toetsontwikkelaar
Ontwikkelaar van lesmateriaal
Onderzoeker
Beleidsmedewerker taalbeleid
Docent