Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Hybride Onderwijsstudio

Laatst gewijzigd op 17 juli 2023
Activeer studenten met een professioneel verzorgd, live gestreamd college. De Hybride Onderwijsstudio (voorheen Hybride Onderwijstheater) van de VU Onderwijswerkplaats bevindt zich in ruimte 4A-51 van het NU-gebouw. De zaal beschikt over een grote displaywand, diverse presentatiemiddelen, goede verlichting en goed geluid.

Een regisseur/technicus van de VU Onderwijswerkplaats helpt je bij het maken van een professioneel uitziend live gestreamd college. Je wordt ondersteund bij het opzetten van een van de volgende scenarios:

 • Hybride of gestreamd hoorcollege
 • Duo-presentatie
 • Zittend college (moderator, interviewer)
 • Rondetafelcollege (debat)

De regisseur schakelt tussen verschillende camera's en andere videobronnen zodat de docent, de live aanwezigen en de deelnemers op afstand elkaar optimaal kunnen zien en verstaan.

De dienst is gratis voor VU-docenten. De capaciteit is beperkt, dus reserveer tijdig!

Hoe werkt het?

 • Stap 1: Neem contact met ons op

  Neem om te beginnen contact met ons op en bespreek je idee met onze regisseur/technicus. Stuur simpelweg een e-mail naar onderwijswerkplaats@vu.nl. Het intakegesprek zal ongeveer een half uur in beslag nemen.

 • Stap 2: Boek je college(s)

  Boek je colleges door een mail te sturen naar onderwijswerkplaats@vu.nl. Bespreek met het team van de Hybride Onderwijsstudio of een en ander roostertechnisch in te passen valt.

  Als je studenten wilt uitnodigen, informeer hen dan dat er ongeveer 30 studenten aanwezig kunnen zijn. Zorg ervoor dat ze aanwezig zijn door ze een boeiend script voor de lezing aan te bieden. De regisseur kan hierbij ondersteuning bieden.

 • Stap 3: Bereid je voor

  Werk aan je plan. Kies een van de standaardscenarios. Begin met het maken van een script voor je live sessie: wanneer ga je presenteren, wanneer ga je vragen stellen aan de studenten in de zaal en/of online, wanneer ga je Zoom break-out rooms gebruiken etc. Het script helpt de technicus en de student-assistent om de juiste koers te bepalen.

  Zorg ervoor dat het college boeiend is voor zowel studenten in de zaal als online. Als extra toevoeging is het mogelijk om sessies op aparte schermen op te nemen waarin de online studenten en de studenten die in de zaal aanwezig zijn, kunnen samenwerken.

  Vervolgens neem je contact op met de regisseur om het idee verder uit te werken en doorloop je het script scène voor scène.

 • Stap 4: Geef het hybride college

  Meld je ten minste 30 minuten voor het begin van je lezing in zaal NU 4A-51, zodat er voldoende tijd is voor instructies en repetitie.

  Zorg voor nette kleding zonder strepen of patronen: effen kleuren zijn het best geschikt voor op beeld.

  Het is mogelijk om de sessie op te nemen.

Heb je vragen of opmerkingen?

Stuur een e-mail naar onderwijswerkplaats@vu.nl voor meer informatie.

De VU Onderwijswerkplaats is onderdeel van het VU Centre for Teaching & Learning.