Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Digitale leeromgeving

De digitale leeromgeving (DLO) is de term om alle digitale ondersteuning voor uitvoeren van onderwijs door docenten en studenten mee aan te duiden. Ontdek hier meer over de verschillende onderdelen van de digitale leeromgeving van de VU.

Activerend blended onderwijs vraagt om optimale ondersteuning van het leerproces met krachtige digitale gereedschappen. Zij maken het werk voor docenten en studenten aantrekkelijk en effectief om tot een optimale didactisch onderwijsopzet en onderwijsuitvoering te komen.

In de DLO van de VU neemt het leermanagementsysteem (LMS) Canvas een centrale plek in. Lees wat je als docent allemaal kunt doen met Canvas op deze pagina.

Aan Canvas zijn vele andere onderwijssystemen gekoppeld zodat studenten en docenten transparant in één omgeving kunnen werken. Soms zijn er echter ook losse systemen of processen. Hieronder staan alle onderwijsgereedschappen die binnen de VU beschikbaar zijn per categorie ingedeeld. Met de VU Education Lab Knowledgebase kun je de gereedschappen filteren op basis van bijvoorbeeld toepassing of gebruiksvriendelijkheid. Je kunt er doorklikken voor technische instructies, how-to’s, didactische ideeën en meer.