Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Klik hier voor alle info over Perusall op de VU
Laatst gewijzigd op 16 mei 2023
Met Perusall maak je aantrekkelijk interactief digitaal onderwijs met een rijke vorm van feedback en peerfeedback.

Perusall is een toevoeging aan de digitale leeromgeving Canvas van de VU. Waar Canvas basisfunctionaliteiten biedt, biedt Perusall een sociaal leerplatform waarbij studenten in groepen (tot ongeveer 20 studenten) gezamenlijk teksten of video's kunnen bestuderen. Daarbij kan de docent aangeven dat student aan een minimum moeten voldoen qua aantal, spreiding en kwaliteit van inhoudelijke opmerkingen. 

Didactiek

Perusall is uitermate geschikt om activerend blended onderwijs te ondersteunen en past zeer goed in de Flipped Classroom aanpak om onderwijs vorm te geven. Met Perusall kun je studenten gerichte opdrachten geven om zich goed voor te bereiden op onderwijsbijeenkomsten. Als docent kun je ook goed volgen wat de studenten doen en waar ze nog problemen hebben met de stof. Tijdens de onderwijsbijeenkomst kun je met Perusall veel sneller de diepte in gaan.

  • Maakt inhoud interactief
  • Bevordert sociaal leren
  • Studenten kunnen vragen en opmerkingen toevoegen aan elk document of video
  • Dashboard met analyses
  • Automatische kwaliteitsschatting van bijdragen van studenten

Meer informatie

Alle informatie over het gebruik van Perusall zoals toegang tot Perusall, instructies, use-cases, toepassingen, AVG richtlijnen, auteursrechten en FAQs vind je op de Perusall Canvaspagina. Wil je studenten informeren over het gebruik van Perusall? Kijk dan op de Perusallpagina voor studenten.

FeedbackFruits versus Perusall

FeedbackFruits en Perusall hebben voor een deel vergelijkbare functionaliteiten. Vaak wordt gevraagd welke toepassing het meest geschikt is. Het antwoord daarop is niet eenvoudig. Maar er is wel een duidelijke vergelijkingstabel gemaakt dat een goed overzicht geeft van de verschillen. Dat overzicht is hier te vinden.

Aanvullende applicaties

Aanvullend op Canvas biedt de VU de meer specialistische onderwijsapplicaties en tools aan die meestal geïntegreerd zijn in Canvas. Denk hierbij aan het plagiaatdetectiesysteem Ouriginal (voorheen Urkund geheten) of Perusall. Kijk hier voor een overzicht van alle applicaties en tools die op dit beschikbaar zijn op de VU.