Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Amsterdam Summer School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Perusall

Laatst gewijzigd op 3 oktober 2024
Perusall is een extra platform voor online leren dat de Vrije Universiteit Amsterdam heeft gelicenseerd om activerend blended onderwijs te ondersteunen. Perusall stelt je in staat om leermateriaal te annoteren: het geven van goed doordacht commentaar bij artikelen die je moet lezen.

Samen studeren (formatief gebruik)

Je docent kan je indelen in een groep van studenten die samen online lesmateriaal kunnen bestuderen. Je kan opmerkingen maken en op opmerkingen reageren die jou en je medestudenten helpen om het materiaal grondig te bestuderen en je begrip te verdiepen, bijvoorbeeld door om verduidelijkingen of voorbeelden te vragen, concepten grondiger uit te leggen etc. 

Studiepunten verwerven (summatief gebruik)

Je docent kan je indelen in groepjes studenten die samen online bronnen kunnen bestuderen, maar je ook opdragen een minimum aantal opmerkingen te plaatsen. De docent kan beslissen om de kwaliteit van het commentaar, de tijdigheid van het commentaar en de tijd die je hebt besteed aan het lezen van het leesmateriaal (het document open hebt staan) te beoordelen. Deze kenmerken blijken voorspellers te zijn van studiesucces1

De docent kan besluiten om je studieprestaties in Perusall op te nemen als deel van je eindcijfer. Dit is vergelijkbaar met het toekennen van studiepunten voor bijvoorbeeld regulier groepswerk.

Geautomatiseerde puntentoekenning

Je zult merken dat Perusall in staat is om automatisch een inspanningsscore voor je te berekenen. De score kan (naar keuze van je docent) worden samengesteld uit verschillende gewichten met betrekking tot de kwaliteit, tijdigheid, kwantiteit en spreiding van de annotaties. Lees in het document 'For Students: How Perusall Works' op deze pagina hoe annotaties worden gebruikt in een berekening. In de praktijk is het niet zo moeilijk om een voldoende te halen voor de geleverde inspanning.

Je zult misschien ook merken dat de kwaliteit van je commentaar op een geautomatiseerde manier wordt gescoord. Daartoe hebben Perusall en Harvard University (Engelse taal) en de Rijksuniversiteit Groningen (Nederlandse taal) het systeem getraind en gekalibreerd door 1000 commentaren met de hand te hebben gescoord. Het leveren van commentaar van hoge kwaliteit is op zich niet moeilijk. Bekijk de inhoud van het document op deze pagina met 'Perusall Scoring examples.

Privacyverklaring VU Perusall

De Vrije Universiteit Amsterdam neemt je privacy serieus. Lees onze privacyverklaring (zie document op deze pagina) voor details.

Merk op dat docenten altijd de juistheid van de becijfering van Perusall moeten controleren en dat je te allen tijde het recht hebt om je docent uit te laten leggen hoe de scoring werkt en wat de kwaliteit is van de individuele scores op je annotaties.

Perusall FAQ

Heb je nog vragen? Problemen met het gebruik van Perusall? Neem contact op met je docent of bezoek de FAQ op de website van Perusall.

Bekijk de rest van de Digital Student Guide

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam