Wat is een functiebeperking?
Een functiebeperking is een ander woord voor het hebben van een aandoening, beperking of handicap. Deze term wordt vaak gebruikt bij studenten die beperkt worden door een aandoening. Vrijwel alle vormen van ziekte, aandoening, beperking of handicap vallen onder de term functiebeperking.
Voorbeelden van een functiebeperking zijn AD(H)D, Autisme spectrum stoornis (ASS), dyslectie, dyscalculie, angststoornis, depressie, slechthorend, slechtziend, chronisch ziek, gehandicapt.
Wat heb jij nodig om te studeren? Bespreek het met je studieadviseur.
Het kan zijn dat je door jou beperking meer moeite hebt om je studie te volgen en tegen problemen aanloopt. Denk bijvoorbeeld aan concentratieproblemen, moeite met communiceren, problemen met plannen en organiseren, energietekort, problemen met bereikbaarheid/fysieke toegankelijk, angst of stress, problemen met stage/werk.
Waar je ook tegenaan loopt, ga op tijd in gesprek met je studieadviseur. Als je niet precies weet wat je nodig hebt, kan de studieadviseur met je meedenken. Er is meer mogelijk dan je nu misschien denkt. Aarzel niet om je vragen te bespreken, alleen dan is het mogelijk te kijken wat kan. Jouw rol is belangrijk in dit proces.