Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Studeren met dyslexie

Beperking registreren
Laatst gewijzigd op 9 januari 2023
Ben je student aan de VU en heb je dyslexie, dan kan de studieadviseur je helpen met studieplanning en voorzieningen bij tentamens.

Studeren vergt al veel inspanning en concentratie. Als je dyslectisch bent loop je nog tegen een extra barrière aan. Studeer je aan de VU en heb je dyslexie, dan kan de studieadviseur je helpen met studieplanning en voorzieningen bij tentamens.

Vooronderzoek

Raadpleeg ter voorbereiding eerst de Studiegids. Daar vind je meer informatie over de vakken, de taal waarin colleges worden gegeven en de literatuur die wordt gebruikt. Aan de hand daarvan kun je zelf bepalen of – en in welke mate – je hulp kunt gebruiken.

Geef bij je aanmelding op Studielink al aan dat je dyslectisch bent. Als je je dyslexieverklaring uploadt, kan beoordeeld worden of je extra tentamentijd krijgt. Ook na het afronden van je aanmelding kun je nog aangeven dat je dyslexie hebt door je functiebeperking te registreren.

Studieadviseur en studentendecaan

De studieadviseur op de faculteit is altijd het eerste aanspreekpunt en kan helpen bij studieplanning en voorzieningen bij tentamens. Loop je studievertraging op, meld dat dan zo snel mogelijk bij de studieadviseur. Als je tijdens je studie veel vertraging oploopt, neem dan contact op met de studentendecaan om mogelijkheden rond financiële regelingen te bespreken.