Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Keuzevakken SBE

Laatst gewijzigd op 22 september 2021

Het eerste semester van het derde bachelorjaar is de keuzeruimte. Een half jaar lang (oftewel dertig studiepunten) kun je jouw studie naar eigen inzicht inrichten. Hoe je je profileert is dus aan jou. Je kunt studeren in Barcelona (Exchange), stage lopen bij een multinational of je verdiepen in bijvoorbeeld psychologie, geschiedenis of economie. Op deze pagina lees je hoe je je keuzeruimte invult met keuzevakken. Dit zijn de opties:

 • Zelf een pakket aan keuzevakken samenstellen
 • Keuzevakken binnen de faculteit
 • Keuzevakken aan een andere VU Amsterdam faculteit
 • Keuzevakken aan een andere universiteit

Controleer altijd de eisen die worden gesteld aan de keuzeruimte, en controleer of je van tevoren toestemming nodig hebt van de examencommissie

Meer over keuzevakken

 • Zelf een pakket aan keuzevakken samenstellen

  Stel zelf een pakket aan keuzevakken samen. Dit kan binnen je eigen vakgebied aan je faculteit, een ander vakgebied binnen VU Amsterdam, of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland.

  Eisen 

  Houd rekening met de niveaus van de vakken die je selecteert en let op dat er geen overlap zit tussen je reeds gevolgde of nog te volgen vakken en de keuzevakken. Als je zelf een pakket samenstelt, dien je altijd goedkeuring te vragen van de examencommissie. De niveau-eisen voor vakken in de keuzeruimte zijn als volgt: maximaal 6 EC op niveau 100 en minstens 12 EC op niveau 300.

 • Keuzevakken binnen SBE

  Je kunt vakken volgen van andere bacheloropleidingen van de School of Business and Economics of extra keuzevakken binnen je eigen opleiding. Kijk hiervoor in de studiegids van de opleiding waar je interesse in hebt.

 • Keuzevakken aan andere VU Amsterdam faculteit

  Wil je vakken volgen aan een andere faculteit binnen VU Amsterdam? Kijk dan voor een overzicht van mogelijke vakken en omschrijvingen in de studiegids en neem contact op met de faculteit die de vakken aanbiedt om te vragen hoe je voor die vakken in kunt tekenen en of je toelaatbaar bent tot die vakken.

 • Keuzevakken aan andere universiteit

  Ga na bij de desbetreffende universiteit of je aan het keuzevak kan deelnemen en vraag bij die universiteit na hoe je je er voor kunt intekenen. Vraag goedkeuring aan de Examencommissie om het vak in je keuzeruimte te mogen gebruiken en controleer de eisen die gesteld worden aan de keuzeruimte. 

  Schrijf je in bij de andere universiteit als bijvakstudent (via Studielink). Hiervoor heb je een Bewijs Betaald Collegegeld nodig van VU Amsterdam.

  • Wanneer je het vak hebt behaald lever je je gewaarmerkte cijferlijst in via Extern behaald resultaat indienen. Op deze beoordeling staat je naam, de vakcode van het onderdeel, de beoordeling en het aantal EC.
  • Zorg ook voor een Engelse vertaling van de naam van het vak ten behoeve van het Engelstalige diplomasupplement.

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (inloggen met je VUnet-ID)