Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Keuzevakken FRT

Laatst gewijzigd op 22 september 2021

Bachelor studenten

Het invullen van keuzevakken kan binnen de bacheloropleidingen van de Faculteit Religie en Theologie alleen in de minor ruimte. Dit kan binnen je eigen vakgebied aan de faculteit, een ander vakgebied binnen de VU of aan een andere universiteit in binnen- of buitenland (exchange). Houd rekening met de niveaus van de vakken die je selecteert en let op dat er geen inhoudelijke overlap zit tussen je reeds gevolgde of nog te volgen vakken. Voor een zelf samen te stellen pakket van 30 EC, geldt dat er minimaal twee vakken op niveau 300 en maximaal een vak op niveau 100 gekozen moet worden. De minor dient te bestaan uit een samenhangend geheel van onderdelen.

Controleer altijd de eisen die worden gesteld aan de keuzeruimte. Als je zelf een pakket samenstelt, heb je altijd goedkeuring nodig van de examencommissie van je opleiding.

Informatie over de minoren

Master studenten

Voor eenjarige master studenten is er ruimte binnen het curriculum om een keuzevak te kiezen binnen vakken van de eenjarige masteropleidingen. Dit is een vak van 6 EC en is terug te vinden in de studiegids van de verschillende tracks.

Ook voor research master studenten en studenten van de predikantsmaster is er ruimte binnen het curriculum om keuzevakken te kiezen. De mogelijkheden hiervoor zijn terug te vinden in de studiegids van de eigen opleiding.

Overzicht keuzevakken

 • Keuzevakken binnen FRT

  Je kunt vakken volgen van andere bacheloropleidingen van de Faculteit Religie en Theologie of extra keuzevakken binnen je eigen opleiding.   

 • Keuzevakken aan een andere faculteit

  Wil je vakken volgen aan een andere faculteit binnen de VU? Kijk dan voor een overzicht van mogelijke vakken op de VU-website en mogelijke ingangseisen van die vakken in de Studiegids.

 • Keuzevakken aan een andere universiteit

  Ga na bij de desbetreffende universiteit of je aan het keuzevak kunt deelnemen en vraag bij die universiteit na hoe je je er voor kunt intekenen.

  • Schrijf je in bij de andere universiteit als bijvakstudent (via studielink). Hiervoor heb je een Bewijs Betaald Collegeld nodig van de VU.
  • Wanneer je het vak hebt behaald lever je je gewaarmerkte cijferlijst in bij het de Centrale Studentenbalie. Op deze beoordeling staat je naam, de vakcode van het onderdeel, de beoordeling en het aantal studiepunten.
  • Zorg ook voor een Engelse vertaling van de naam van het vak ten behoeve van het Engelstalige diplomasupplement.

  Vraag goedkeuring aan je eigen examencommissie om de vakken in je keuzeruimte te mogen gebruiken en controleer de eisen (maximaal 1 vak niveau 100 en minimaal 2 vakken niveau 300).

Contact

Heb je vragen? Neem gerust contact op met de Studentenbalie.

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

Ben je al VU-student? Stel je vraag via het vragenformulier (inloggen met je VUnet-ID)