Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Topsporters

Studenten die een topprestatie leveren op sportief of cultureel gebied kunnen gebruik maken van extra voorzieningen op de VU. Er zijn twee regelingen beschikbaar voor studenten die zich naast hun studie met topsport bezighouden.

Faciliteitenregeling

Studenten die een topprestatie leveren hebben vaak meer aan behoefte aan faciliteiten op de faculteit dan aan financiële ondersteuning. Daarom is er ook een faciliteitenregeling op dat gebied en een aanvraagformulier voor erkenning als topsporter of een aanvraagformulier voor erkenning van een culturele topprestatie. Lees eerst wel de voorwaarden goed door.

Studenten die door het Centrum voor Topsport en Onderwijs (CTO) aangemeld worden vallen automatisch onder deze regeling.

Financiële regeling

Op financieel gebied kunnen topprestatie-studenten gebruik maken van de faciliteitenregeling, waardoor ze extra financiële ondersteuning kunnen krijgen gedurende de tijd dat ze hun topprestaties en studeren combineren. Dit kan maximaal één jaar ter hoogte van het bedrag dat de IB-groep aan beurs (of eventueel aanvullende beurs) uitkeert.

Wat de topsport betreft, komen alleen studenten in aanmerking die een status hebben van het NOC/NSF, zich gekwalificeerd hebben voor EK of WK of die om een andere reden door de VU als topsporter worden beschouwd. Aanvragen van studenten die op cultureel gebied een topprestatie leveren worden individueel beoordeeld. Aanvragen kunnen voorgelegd worden aan Brechje Tijssen (zie hieronder).

MEER WETEN?

Als je vragen hebt over de topprestatievoorzieningen van de VU, neem dan contact op met de coördinator van het programma:

Brechje Tijssen
topprestatie.soz@vu.nl