Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Research Track RCH

De Research Track (RT) is een selectief programma bedoeld voor gemotiveerde en talentvolle masterstudenten die hun onderzoeksvaardigheden verder willen ontwikkelen en/of hun positie op de arbeidsmarkt willen versterken. Je leert en ervaart hoe wetenschappelijk onderzoek wordt verricht. Zo kom je er achter of een carrière in de wetenschap iets voor jou is en heb je betere kansen op de arbeidsmarkt.

De Research Track (18 EC) is een extra curriculair programma dat bestaat uit drie vakken: Empirische onderzoeksvaardigheden RT (6 EC), Academische onderzoeksvaardigheden RT (6 EC) en een Academisch Schrijf Lab (6 EC). Drie- tot vierwekelijks neem je deel aan Research café's, waar je je werk samen met begeleiders bespreekt. Daarnaast worden ervaren onderzoekers uitgenodigd om hun beste ‘tips & tricks’ te delen en te vertellen over hun ervaringen met het doen van onderzoek.

Als alle drie onderdelen van de RT ieder afzonderlijk met een voldoende (bij een cijfer: minimaal een 6,0) zijn afgerond, krijgt de student een certificaat en wordt de Research Track op de masterbul vermeld. Studenten krijgen geen cijfer voor deze track als geheel. De Research Track is een extracurriculair programma, wat betekent dat je de studiepunten niet kunt inzetten in de keuzeruimte van de reguliere studie.

Bij internationale aanmeldingen wordt de track in het Engels gegeven.

Aanmelding en selectie

De Research Track is gericht op getalenteerde masterstudenten van de opleidingen RechtsgeleerdheidFiscaal RechtNotarieel RechtLaw and Politics of International Security, International Crimes, Conflict and Criminology, en International Business Law die interesse in wetenschappelijk onderzoek hebben.  

De deadline om je aan te melden voor de Research Track is op woensdag 15 november 2023 om 13.00 uur. Je kunt jouw sollicitatie indienen via Canvas (course link: https://canvas.vu.nl/enroll/YFALXY). In Canvas kun je jouw Curriculum Vitae, motivatiebrief (max. 350 woorden), en cijferlijst uploaden. Sommige studenten zullen ook worden uitgenodigd voor een aanvullend intake-gesprek. De intake gesprekken zullen tussen eind november en mid december plaatsvinden.