Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

De 10 pluspunten van de lerarenopleiding aan de VU

Leuk dat je interesse hebt in het beroep van leraar! Bekijk hieronder de 10 pluspunten van de lerarenopleiding aan de VU.

#1 Lesgeven verandert de wereld
We leiden leraren op die betekenisvol kunnen lesgeven en zo invulling gaan geven aan de toekomst van jongeren en de toekomst van het onderwijs in Nederland.

#2 Nauwe aansluiting op de praktijk
Jouw docenten op de VU hebben zelf voor de klas gestaan of doen dat nog steeds. En we investeren veel in de samenwerking met de school waar je stage loopt.

#3 Uniek opleidingsprogramma – alle bouwstenen voor je werk als leraar
De opleiding aan de VU is uniek door de modulaire opbouw rond 21 thema’s (kernpraktijken). Hierin zitten alle bouwstenen die je nodig hebt om aan de slag te gaan als eerstegraads leraar.

#4 Na je studie meteen naar school kunnen
Er zijn volop banen in het onderwijs. Bij de ‘tekortvakken’ (bèta en alfa) is de kans dat je meteen een baan vindt levensgroot en via DUO is er de 'Tegemoetkoming leraren' beschikbaar voor je studiekosten!

#5 Meteen je kennis inzetten op school
Meer dan 50% van je opleiding ben je op de stageschool in de praktijk werkzaam. Samen met de school leiden we je op tot een solide eerstegraads leraar voor de bovenbouw havo/vwo.

#6 Nadruk op persoonlijke begeleiding
Je wordt tijdens je hele studie intensief begeleid. Je hebt veel contact met je mentor van de VU en op school met je werkplekbegeleider (een ervaren eerstegraads vakdocent).

#7 Je leerlingen en je vak een zetje geven
Als specialist draag je bij aan de ontwikkeling van het (school)vak. Je ontwikkelt je verder tot een vakdocent en als je een paar jaar hebt lesgegeven kun je zelf leraren in opleiding gaan begeleiden. 

#8 Bewuste en betrokken VU-docenten voor bewuste en betrokken leraren 
De docenten zijn gericht op je ontwikkeling als beginnende leraar en betrokken bij je persoonlijke leertraject. Zodat je op jouw beurt een bewuste en betrokken leraar wordt voor je leerlingen. 

#9 Sterk in samenwerking met scholen
De VU lerarenopleiding is partner van goede opleidingsscholen in de regio. Samen met hen werken we aan een gedegen begeleiding van starters. Je staat er dus ook na je studie niet alleen voor!

#10 Maatwerk is standaard
Er zijn veel verschillende routes mogelijk naar het leraarschap. De VU is gespecialiseerd in maatwerk (instroom, zij-instroom, EVC). Via lerarenopleidingen@vu.nl krijg je snel antwoord op al je vragen.

Snel navigeren website Universitaire Lerarenopleidingen

Contact opnemen

Vragen over de Universitaire Lerarenopleidingen? Ons telefonisch spreekuur is op maandag & donderdag van 10.00 - 12.00 uur via 020-5989210

Of e-mail ons via lerarenopleidingen@vu.nl.