Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Zoeksystemen en referentietools

Vanuit huis, in het buitenland of elders de digitale collectie van de Universiteitsbibliotheek gebruiken? Dat kan! Bij de UB vind je handige tools die je helpen bij het zoeken naar literatuur, het beheren van je bronnen en het verkrijgen van toegang tot digitale collecties. Gebruik hiervoor de zoek- en referentietools.

LibSearch & Lean Library
Maak gebruik van LibSearch om de hele digitale collectie van de UB te doorzoeken. Je vindt hier niet alleen papers, maar ook e-books, bestanden en vakbladen. Daarnaast doorzoek je met LibSearch ook collecties buiten de VU, waardoor je ook vanuit huis of elders toegang verkrijgt tot alle bronnen uit de digitale collectie. Ook kun je de tool gebruiken om VU LibSearch links direct te tonen in PudMed en Google Scholar. Gebruik hiervoor de Lean Library tool.

EndNote
Het softwareprogramma EndNote helpt je bij het organiseren en beheren van je literatuurverwijzingen. Dankzij de tool zijn al je citaten en referenties binnen no-time op de juiste manier geformatteerd.

Archieven van de Universiteitsbibliotheek
Als je je bezig houdt met onderzoek in de sociale wetenschappen, kun je in het archief van de Universiteitsbibliotheek terecht. Hier vind je onder andere academisch en protestants erfgoed, kaarten en oude drukken. Deze kunnen gebruikt worden voor (historisch) onderzoek. Neem contact op met de conservatoren voor meer informatie over het gebruik van de archieven.

UB-databases en zoeksystemen

APA PsycInfo
APA PsycInfo is een database met verwijzingen naar literatuur uit de gedragswetenschappen: artikelen, boeken, rapporten en proefschriften

ATLA Religion Database with AtlaSerials PLUS
ATLA is een database met verwijzingen naar artikelen, reviews en essays op alle (deel) terreinen van religiestudies en theologie (incl. archeologie, oudheidkunde, filosofie en ethiek). ATLA Serials Plus bevat de fulltext van meer dan 530 tijdschrifttitels.

Beeldbank VU

Dissertaties VU A-Z

e-journals A-Z

Google Scholar
Google Scholar is een internetzoekmachine die de volledige tekst van wetenschappelijke literatuur uit verschillende disciplines doorzoekbaar maakt. Artikelen uit de UB collectie zijn voorzien van een downloadlink. Kijk hier om links naar Libsearch (en full tekst) te krijgen. 

Collecties A-Z

Nexis Uni
Nexis Uni geeft de volledige tekst van (veel) artikelen uit dag- en nieuwsbladen in binnen- en buitenland. Daarnaast biedt Nexis Uni bedrijfsinformatie over nationale en internationale ondernemingen. 

PubMed  
PubMed is de belangrijkste mondiale database met verwijzingen naar biomedische literatuur. 

Scopus  
Scopus is Elseviers database met literatuur- en citatieverwijzingen op alle wetenschapsgebieden. De nadruk ligt op Engelstalige literatuur uit de biomedische en Beta-wetenschappen. Scopus verwijst ook naar boeken op het gebied van de Geestes- en Sociale Wetenschappen. 

VU Publicaties in VU Research Portal 

Web of Science  
Web of Science is een database van Clarivate met literatuur- en citatieverwijzingen op alle wetenschapsgebieden. De nadruk ligt op Engelstalige literatuur uit de biomedische en Beta-wetenschappen. 

Heb je vragen of suggesties?

Neem contact op met de UB

vraag.ub@vu.nl

+31 6 2569 4822

VU Hoofdgebouw
1e verdieping
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam