Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Team Research Intelligence maakt impact inzichtelijk

Team Research Intelligence van de Universiteitsbibliotheek helpt bij het beantwoorden van vragen over de academische en maatschappelijke impact van onderzoek bij de VU.

We leveren gegevens die beweringen kunnen onderbouwen en maken deze inzichtelijk met behulp van visualisaties en interactieve dashboards. Het RI-team kan op aanvraag dashboards ontwikkelen die zijn afgestemd op specifieke wensen. Zo kan er op verschillende dimensies inzicht worden verkregen in de impact van onderzoeksgroepen, faculteiten of vakgebieden. Onderstaand dashboard dient ter illustratie van de mogelijkheden.

Impact visualiseren

Bovenstaand dashboard geeft een overzicht van de output en impact van VU Amsterdam en Amsterdam UMC, locatie VUmc. De informatie in het dashboard is opgedeeld in vier pagina's die elk een ander aspect laten zien. 

Prestatie-indicatoren
Middels het Research Profile zie je naar welke onderwerpen onderzoek wordt gedaan en hoe deze zijn verdeeld over verschillende disciplines. In de visualisatie rechts zie je een gedetailleerdere onderverdeling per vakgebied. In het tabblad Scientific Impact is te vinden hoe vaak publicaties worden geciteerd in ander academisch werk. Informatie over internationale samenwerkingen is te vinden via het vierde tabblad International Collaborations. De data toont met welke landen onderzoekers hebben samengewerkt en kan gefilterd worden op land, regio en onderwerp. Onder het tabblad Societal Impact is te zien in welke beleidsdocumenten onderzoek wordt aangehaald. Zoals academische citaties worden gebruikt als indicator voor wetenschappelijke relevantie, kunnen vermeldingen in beleidsdocumenten worden gebruikt als indicator voor maatschappelijke relevantie. 

De informatie in het dashboard is vrij te gebruiken door medewerkers van de VU. We raden wel aan om contact op te nemen met het RI-team voor een goede interpretatie van de gegevens. Ben je als onderzoeker ge├»nteresseerd in meer informatie over specifieke publicaties? Lees dan meer over het meten van impact met metrics.

Team Research Intelligence

researchintelligence.ub@vu.nl

Contactpersoon

Profielfoto van reserch intelligence coördinator Matthijs de Zwaan