Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Student en Onderwijszaken

Student- & Onderwijszaken

De dienst Student- en Onderwijszaken (SOZ) verzorgt de onderwijslogistieke ondersteuning en de ondersteuning van onderwijsuitvoering, van instroom tot uitstroom van (inter)nationale studenten.

"Transparante en efficiënte ondersteuning van de student lifecycle en bijdragen aan een onvergetelijke ervaring."
     
De dienst Student- en Onderwijszaken (SOZ) is als algemene dienst bij veel processen betrokken. De onderwijslogistieke ondersteuning, ondersteuning van onderwijsuitvoering, van instroom tot uitstroom van nationale en internationale studenten. Sport, cultuur en welzijn zijn daarnaast kernonderdelen van de dienst.

Persoonlijk, open en verantwoordelijk zijn de waarden die we hiervoor gebruiken als richtsnoer. In het meerjarenplan van SOZ laten we de studenten, docenten, medewerkers en bestuurders aan het woord. Bij SOZ zit de beleidsstaf van de VU op het gebied van het onderwijs. Voorbereiding van onderwijsbeleid en de evaluatie daarvan wordt hier voorbereid. Een goede samenwerking met faculteiten en hun medewerkers is essentieel voor het goed kunnen functioneren van SOZ. 

SOZ Product en Dienst Catalogus 2021

SOZ Jaarplan 2021

SOZ 8-maandsrapportage 2021

SOZ Meerjarenplan Samen op weg naar 2025

SOZ Prospectus Towards 2025 together

Daarnaast staat bij veel activiteiten van de dienst het bieden van een ervaring/beleving centraal. In de introductie voor nieuwe bachelorstudenten proberen we hen een goede en ook leuke start van hun studie te geven, ook en misschien wel juist in deze tijd. Wat we pre-corona fysiek organiseerden hebben we de afgelopen tijd succesvol online kunnen aanbieden. We werken de komende jaren aan de transformatie naar activerend onderwijs, waarbij de campus als leeromgeving voor de student centraal staat, en we daarnaast waar passend en logisch het onderwijs ook online aanbieden.

Het Sportcentrum en Cultuurcentrum Griffioen geven alle studenten én medewerkers van de VU de mogelijkheid om naast de opleiding ook op hele andere manieren actief te zijn en zich te ontplooien. Er zijn tal van activiteiten waar actief aan kan worden deelgenomen, denk aan (competitie) sporten, cursussen op verschillende cultuurgebieden en aan de vier muziekgezelschappen. Naast actief, kan men ook meer passief genieten van theater en filmvoorstellingen.

SOZ bestaat uit zes afdelingen en een directie. Bekijk het organogram

Afdelingen SOZ

Wil je meer weten?

Neem contact op met de Studentenbalie/administratie

De Studentenbalie geeft antwoord. Bel 020-5985020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl

Studentenbalie/administratie
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Of neem contact op met het Algemeen Bureau Secretariaat directeur Student- en Onderwijszaken

Tel. 020 59 85050 - Fax. 020 59 85059