Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Student- en Onderwijszaken

Student- & Onderwijszaken

De dienst Student- en Onderwijszaken (SOZ) verzorgt de onderwijslogistieke ondersteuning en de ondersteuning van onderwijsuitvoering, van instroom tot uitstroom van (inter)nationale studenten.

De dienst Student- en Onderwijszaken (SOZ) is als dienst bij veel processen betrokken. SOZ verzorgt de onderwijslogistieke en -uitvoerende ondersteuning van zowel nationale als internationale studenten. Daarnaast ligt de focus op de kernonderdelen van de dienst: sport, cultuur en welzijn. Een volledig overzicht van de activiteiten is te vinden in de SOZ Producten- en Dienstencatalogus 2022.

Bij SOZ zit de beleidsstaf van de VU op het gebied van onderwijs. Voorbereiding van onderwijsbeleid en de evaluatie daarvan wordt door SOZ verzorgd. Een goede samenwerking met faculteiten en hun medewerkers is essentieel voor het goed kunnen functioneren van SOZ. De kernwaarden van de VU (persoonlijk, open en verantwoordelijk) worden daarnaast gebruikt als richtsnoer bij alle activiteiten van de dienst, waar het bieden van een onvergetelijke ervaring centraal staat. Tijdens de VU Bachelor Introductiedagen beleven aankomende studenten een goede en leuke start van hun studie. Hoewel post-corona bijna alles weer ‘live’ op de VU-campus kan plaatsvinden, werkt SOZ de komende jaren aan een transformatie naar activerend blended onderwijs. Hierbij staat de VU-campus als leeromgeving voor de student centraal, maar zal waar het passend en logisch is het onderwijs ook online worden aangeboden. In het meerjarenplan komen studenten, docenten, medewerkers en bestuurders aan het woord.

Het Sportcentrum VU en Cultuurcentrum Griffioen geven alle studenten en medewerkers van de VU de mogelijkheid om zich naast hun opleiding en werk ook op andere manieren te ontplooien.

SOZ bestaat per 1 mei 2023 uit elf afdelingen en een directie. Bekijk het organogram, het SOZ jaarplan 2024 en de introductiefilm.

Wat doet Student- en Onderwijszaken (SOZ)?

De dienst zorgt ervoor dat de Vrije Universiteit Amsterdam als een geoliede machine werkt en dat VU-studenten een goede studietijd beleven. SOZ is voor én achter de schermen actief bezig om ervoor te zorgen dat studeren aan de universiteit voor onze studenten zowel een zorgeloze als onvergetelijke ervaring is.

De afdelingen van Student- en Onderwijszaken (SOZ)

Wil je meer weten?

Neem contact op met de Studentenbalie/administratie

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00). 

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl o.v.v. je studentnummer

Studentenbalie/administratie
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

Of neem contact op met het Algemeen Bureau Secretariaat directeur Student- en Onderwijszaken