Wat is een Parenting Coordinator?
De Parenting Coordinator (PC) geeft (niet-) bindend advies aan ouders die uit elkaar zijn en een geschil met elkaar hebben over hun kinderen. Voor deze ouders is mediation (vaak) geen optie meer en een rechtszaak werkt in veel gevallen polariserend en lost geen problemen op. Voorbeelden van geschillen waarover de PC een advies kan uitbrengen zijn: de verdeling van de feestdagen, over bij welke sportclub het kind gaat sporten, of een zorgregeling tot zondagavond of maandagochtend moet duren, etc. De PC geeft de ouders psycho-educatie en hakt knopen door zodat de ouders en kinderen weer door kunnen. Lees meer over wat de PC is in het artikel verder onderaan deze pagina, of bekijk de video's van Parenting Coordination Nederland.
Over deze leergang
De leergang is intensief, interactief, praktisch en informatief. Daarnaast wordt er veel geoefend en wordt er ingegaan op casuïstiek. Tevens wordt ingegaan op de (juridische) mogelijkheden in Nederland.
De deelnemers aan de leergang zijn forensisch-mediator, advocaat-mediator of psycholoog-mediator en worden zowel opgeleid als getraind in evaluerende en mediërende vaardigheden, alsmede getraind in het nemen van besluiten in een PC zaak. De PC helpt partijen te communiceren als gezamenlijke ouders, geeft hen psycho-educatie en ontwikkelt met hen vaardigheden om samen een attitude voor verantwoordelijk ouderschap te ontwikkelen. Na succesvol afronden van deze leergang kan de deelnemer toetreden tot de Vereniging Parenting Coordination.
Doelgroep en toelatingseisen
Deze leergang is ontwikkeld voor de advocaat-mediator, forensisch-mediator, of psycholoog-mediator.
Voor deze leergang gelden specifieke toelatingseisen en is bedoeld voor advocaten die lid zijn van de vFAS, de Juridische Specialisatieopleiding Familierecht met succes hebben afgerond en de driejarige Specialisatieopleiding tot vFAS-Scheidingsmediator met succes hebben afgerond.
Of:
De kandidaat die WO is opgeleid (master) als psycholoog, pedagoog, jurist of een vergelijkbaar specialisme en met succes een door de MfN erkende mediationopleiding heeft gevolgd en staat ingeschreven bij het MfN.
Daarnaast is hij/zij aantoonbaar gespecialiseerd in het personen- en familierecht. De kandidaat voldoet naast bovenstaande eisen bijvoorbeeld aan één van onderstaande criteria:
- Staat ingeschreven in het register van de Nederlandse Vereniging van Forensische mediation, of:
- Staat ingeschreven in het register van Bijzondere Curator Nederland, of:
- Staat onvoorwaardelijk als advocaat bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven voor de specialisatie personen-en familierecht, of:
- Staat onvoorwaardelijk als familierechtmediator bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven voor de specialisatie personen-en familierecht, of:
- Staat ingeschreven als Collaborative Practionar en is lid van de VvCP.
Professionals die niet aan bovenstaande eisen voldoen, maar wel een rechten of gedragswetenschappelijke WO-opleiding hebben afgerond én hiernaast aantoonbare werkervaring hebben op het terrein van familie mediations met omgangszaken kunnen mogelijk aan deze opleiding deelnemen. Dit wordt beoordeeld aan de hand van het cv en eventueel een intakegesprek. Wilt u deelnemen? Stuur dan uw cv aan Monique Becker via m.becker@vu.nl of 020-598 36 94.
Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact