Werkwijze en bijeenkomsten
De leergang bestaat uit een voorbereidend webinar en drie live bijeenkomsten met colleges en rollenspelen. In het najaar wordt er een terugkomdag georganiseerd, de datum hiervan wordt op een later moment bekend gemaakt.
In het voorbereidende webinar krijgt u de theorie aangereikt aan de hand van het handboek Parenting Coordination, zodat er in de live bijeenkomsten volop ruimte is om de diepte in te gaan en de theorie in de praktijk te brengen aan de hand van rollenspellen. In ieder live college wordt er een ander thema behandeld. Ook bespreken docenten én deelnemers casussen tijdens de leergang. Hierbij krijgt u ruim baan om oplossingen te bedenken en deze met medecursisten te bediscussiëren. Vanwege deze arbeidsintensieve werkwijze kunnen maximaal 18 cursisten aan de leergang deelnemen.
De leergang wordt afgesloten met het schrijven van een bindend advies en een literatuurtoets.
De totale voorbereidingstijd voor de colleges is ca. 4 uur. Met het bindend advies bent u daarnaast nog ca. 2 uur bezig. De literatuurtoets neemt eveneens 2 uur in beslag.
Programma en planning van de leergang
Het programma met alle onderwerpen die tijdens deze leergang behandeld worden treft u aan onderaan deze pagina bij 'Programma'. Bekijk de planning 2024 (.pdf) met de onderwerpen, data en docenten. Let op: alle genoemde data zijn onder voorbehoud van wijzigingen. Na aanmelding ontvangt u per e-mail uiterlijk zes weken voor aanvang van de leergang de meest recente versie van deze planning.
Cursusleiding en docenten
De leergang staat onder leiding van en wordt gedoceerd door dr. Astrid Martalas, counseling psycholoog, Zuid Afrika. Cursusleider vanuit de VU Amsterdam is tevens mr. drs. Marit Buddenbaum, promovendus, Vrije Universiteit Amsterdam.
Docenten:
Mr. Marjolijn Schram, familierechtadvocaat bij Van der Kruijs Advocaten.
Dr. Carla Goosen MDR, mediator bij International Mediation Services.
Bekijk hier het overzicht met docenten.
Meer informatie over deze leergang
Inleiding
Resultaat
Data, kosten en contact