Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Interactieve opleiding tot Parenting Coordinator

Leergang Parenting coordination voor gespecialiseerde mediators

In de leergang Parenting Coordination wordt u opgeleid om op te treden als Parenting Coordinator (PC) in de fase na een (echt-)scheiding of andere zaken waarbij de belangen van minderjarige kinderen een rol spelen. De PC put uit psychologische en juridische kennis en kan een beslissende rol spelen als partijen/ouders ook onder begeleiding van de PC niet samen tot een oplossing komen.

De deelnemers aan de leergang zijn forensisch-mediator, advocaat-mediator of psycholoog-mediator en worden zowel opgeleid als getraind in evaluerende en mediërende vaardigheden, alsmede getraind in het nemen van besluiten in een PC zaak. De PC helpt partijen te communiceren als gezamenlijke ouders, geeft hen psycho-educatie en ontwikkelt met hen vaardigheden om samen een attitude voor verantwoordelijk ouderschap te ontwikkelen. Na succesvol afronden van deze leergang kan de deelnemer toetreden tot de Vereniging Parenting Coordination.

Doelgroep en toelatingseisen
De leergang is intensief, interactief, praktisch en informatief. Daarnaast wordt er veel geoefend en wordt er ingegaan op casuïstiek. Tevens wordt ingegaan op de (juridische) mogelijkheden in Nederland.
Deze leergang is ontwikkeld voor de advocaat-mediator, forensisch-mediator, of psycholoog-mediator.
Voor deze leergang gelden specifieke toelatingseisen en is bedoeld voor advocaten die lid zijn van de vFAS, de Juridische Specialisatieopleiding Familierecht met succes hebben afgerond en de driejarige Specialisatieopleiding tot vFAS-Scheidingsmediator met succes hebben afgerond.

Of:
De kandidaat die WO is opgeleid (master) als psycholoog, pedagoog, jurist of een vergelijkbaar specialisme en met succes een door de MfN erkende mediationopleiding heeft gevolgd en staat ingeschreven bij het MfN. 

Daarnaast is hij/zij aantoonbaar gespecialiseerd in het personen- en familierecht. De kandidaat voldoet naast bovenstaande eisen bijvoorbeeld aan één van onderstaande criteria: 

  1. Staat ingeschreven in het register van de Nederlandse Vereniging van Forensische mediation, of:
  2. Staat ingeschreven in het register van Bijzondere Curator Nederland, of:
  3. Staat onvoorwaardelijk als advocaat bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven voor de specialisatie personen-en familierecht, of:
  4. Staat onvoorwaardelijk als familierechtmediator bij de Raad voor Rechtsbijstand ingeschreven voor de specialisatie personen-en familierecht, of:
  5. Staat ingeschreven als Collaborative Practionar en is lid van de VvCP. 

Professionals die niet aan bovenstaande eisen voldoen, maar wel een rechten of gedragswetenschappelijke WO-opleiding hebben afgerond én hiernaast aantoonbare werkervaring hebben op het terrein van familie mediations met omgangszaken kunnen mogelijk aan deze opleiding deelnemen. Dit wordt beoordeeld aan de hand van het cv en eventueel een intakegesprek. Wilt u deelnemen? Stuur dan uw cv aan Monique Becker via m.becker@vu.nl of 020-598 36 94.

Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Accreditaties

Partners

Wat is een Parenting Coordinator?

Wat is een Parenting Coordinator?

Nederland heeft er een nieuwe conflictoplosser in familiezaken bij: de parenting coordinator. Wat doet deze precies? Lees het in dit artikel dat eerder verschenen is in uitgave 7 van het Advocatenblad. Hierin vertelt o.a. dr. Carla Goossen, psycholoog-mediator en tevens docent aan deze leergang meer over deze waardevolle rol die familie- en scheidingsmediators kunnen vervullen. 

Download het artikel (.pdf)
Cover van het artikel advocatuur uitgave 7

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl

Of bel Monique Becker op 020-598 36 94

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto