Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Alle relevante onderwijsrechtelijke wet- en regelgeving

“Kennis van het onderwijsrecht is vooral nú van belang, omdat veel verandert in het onderwijsstelsel. Om met de veelheid aan beleidsplannen en politieke voorstellen om te kunnen gaan, moet men weten wat de pijlers van de wet- en regelgeving zijn. Daar zit vaak veel historie achter, die nu en in de toekomst relevant is."

Online informatiesessie
Op donderdag 10 februari 2022 van 16.00 tot 17.00 uur organiseren we een online informatiesessie, waarin cursusleider prof. dr. Renée van Schoonhoven meer vertelt over de leergang én natuurlijk antwoord geeft op uw vragen. Wilt u deelnemen? Meld u aan voor de kosteloze informatiesessie op donderdag 10 februari 2022 om 16.00 uur.

De docenten van de leergang behandelen het fundament én het geldend juridisch kader van het onderwijsrecht. Ze zijn door hun kennis van de onderwijs- en beleidspraktijk in staat om hun inzichten te vertalen naar wat voor juristen, rechtsbijstandverleners, bestuursleden, schoolleiders en leraren nú relevant is om te weten.

Het onderwijsveld is sterk in beweging. Passend onderwijs, de richtingvrije planning van onderwijsaanbod, wijziging van het inspectietoezicht en het toelatingsrecht tot het mbo; allemaal veranderingen die vragen oproepen over de onderwijsrechtelijke kaders. Deze kaders bepalen namelijk de ruimte die scholen hebben voor het bepalen van hun eigen koers: inhoudelijk en organisatorisch, maar ook strategisch en financieel. Met deze leergang raakt u wegwijs in de hoofdlijnen van alle relevante wet- en regelgeving voor het onderwijs.

Wat deze leergang onderscheidt van andere leergangen onderwijsrecht, is dat u van het begin tot het einde met dezelfde groep cursisten het onderwijs volgt. Hierdoor leert u van en met elkaar tijdens elke bijeenkomst. Onze leergang bevat een integraal programma waardoor een rode draad gewaarborgd is.

Doelgroep
In de leergang Onderwijsrecht ligt het accent op het primair en voortgezet onderwijs en het middelbaar beroepsonderwijs. De leergang is ontwikkeld voor academisch opgeleide juristen, advocaten en rechtshulpverleners. Daarnaast kunnen ook schoolleiders, bestuurders werkzaam bij of voor een onderwijsorganisatie (zowel primair onderwijs, voortgezet onderwijs alsook middelbaar beroepsonderwijs (po, vo en mbo)), samenwerkingsverband of overheidsinstantie deelnemen aan deze leergang.

Toelatingseisen
Professionals met een niet-juridische academische opleiding kunnen aan deze leergang deelnemen wanneer zij door opleiding en werkervaring deze leergang op juridisch academisch niveau met succes kunnen volgen en afsluiten. Dit wordt beoordeeld aan de hand van het cv en eventueel een intake gesprek. Wilt u deelnemen? Stuur dan uw cv aan vulaw@vu.nl. Wij streven ernaar u binnen twee weken te informeren. Voor vragen kunt u contact met ons opnemen. Wij zijn telefonisch bereikbaar via 020-598 62 55. Het is ook mogelijk uw vraag per mail te stellen: vulaw@vu.nl. Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl of020- 598 36 12.

Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Accreditaties

Partners

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Branka Dasović via b.dasovic@vu.nl

Of bel Branka Dasović op 020-598 36 12.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Coronavirus: updates' voor alle updates omtrent coronamaatregelen aan de VU Amsterdam.
Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Ilse Herweijer foto