Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Financieel-economisch strafrecht: de belangrijkste thema’s

Leergang Financieel-economisch strafrecht en criminaliteit – handhaving, opsporing en verdediging

Bent u een ambitieuze jurist die zich (verder) wil professionaliseren in het financieel-economisch strafrecht? In deze leergang gaat u aan de slag met de belangrijkste thema’s en deelgebieden binnen dit uitdagende en groeiende rechtsgebied. U leert hoe u fraudezaken kunt behandelen, begeleiden of opsporen, of hierin kunt adviseren.

Neem de stap naar expertise in een groeiende praktijk
Adequaat handelen en adviseren binnen het financieel-economisch strafrecht vergt specifieke kennis en expertise. Deze leergang biedt u de mogelijkheid om u te onderscheiden op een uitdagend en groeiend rechtsgebied. Wordt u de advocaat aan wie men denkt bij een doorzoeking door de FIOD, de opsporingsambtenaar of toezichthouder die een ingewikkelde economische zaak behandelt? Of de bedrijfsjurist die betrokken wordt bij zaken wanneer het echt spannend wordt en er gereageerd moet worden?

Of u nu al een specialisatie heeft binnen het financieel-economisch strafrecht, of juist de sprong wil wagen naar dit boeiende rechtsgebied: na afloop van deze leergang bent u in de volle breedte kundig om praktijkcases met vertrouwen aan te gaan.

Doelgroep
De leergang richt zich op advocaten die specialist willen worden in het financieel-economisch strafrecht, opsporingsambtenaren, toezichthouders, bedrijfsjuristen en compliance officers en forensische onderzoekers.

De juiste FEC-leergang kiezen
De VU biedt twee leergangen op het gebied van het voorkomen van financieel-economische criminaliteit, elk met een eigen focus: 

  • FEC-Strafrecht (huidige pagina): Speciaal voor advocaten, juristen en anderen die een bredere FEC-verantwoordelijkheid hebben of ambiëren en specialist willen zijn op het gebied van financieel-economische criminaliteit, zoals witwassen, corruptie, milieudelicten.
  • FEC-Risk Expert: Gericht op KYC/CDD-analisten, FEC-experts en leidinggevenden in de financiële sector die hun kennis willen verdiepen in alle facetten van de Wwft en Sanctiewet.  Daarbij staat risicobeheer centraal. Onderwerpen als witwasbestrijding (AML), klantonderzoek (KYC/CDD), transactiemonitoring en sancties zijn belangrijke onderwerpen.

Kies FEC-Risk Expert voor verdieping in risicobeheer. Ga voor FEC-Strafrecht om de juridische kant van economische criminaliteit te beheersen.

Toelatingseisen
De leergang FEC-Strafrecht is een verdiepende opleiding, bestemd voor juristen met de nodige juridische kennis op dit gebied met 3 tot 5 jaar relevante praktijkervaring. Voor andere academici is de leergang toegankelijk wanneer aan de hand van het cv en eventueel een intakegesprek met betrekking tot opleiding en werkervaring is vastgesteld dat zij deze juridisch-academische leergang met goed resultaat kunnen volgen. Uw cv kunt u mailen naar vulaw@vu.nl.

Twijfelt u of u over de juiste voorkennis beschikt voor deze leergang? Neem dan contact op met Monique Becker (leergang coördinator) via m.becker@vu.nl of (020) 598 3694.

Meer informatie over deze leergang
Inhoud
Resultaat
Data, kosten en contact

Accreditaties

Partners

De leergang Financieel-economisch strafrecht in een notendop

Wat leer je tijdens de leergang Financieel-economisch strafrecht en voor wie is deze leergang in het bijzonder geschikt? Prof. mr. Roan Lamp, advocaat en partner De Brauw Blackstone Westbroek en bijzonder hoogleraar financieel strafrecht aan de Vrije Universiteit Amsterdam vertelt hierover in deze korte infoclip.

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl.

Of bel Monique Becker op 020-598 21 03.

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Contactpersoon

Monique Becker
Ilse Herweijer foto

Direct naar

Onderzoek Research and Impact Support Portal Universiteitsbibliotheek Persvoorlichting VU

Studie

Onderwijs Studiegids Canvas Studentenbalie

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Over ons Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam