Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leergang Financieel-economisch strafrecht en criminaliteit – handhaving, opsporing en verdediging

Na afloop van de leergang bent u in staat om fraudezaken goed en efficiënt te doorgronden en daarin zelfstandig op te treden en te adviseren als jurist. U heeft zicht op alle belangrijke onderdelen van het financieel-economisch strafrecht. Daarnaast kunt u de behandeling, begeleiding of opsporing van fraudezaken op zich nemen en kunt u zelfstandig adviseren in deze zaken. Zo leert u om een volwaardige, zelfstandige rol te spelen op dit rechtsgebied.

Waarom deze leergang volgen?
Door zowel juridisch-inhoudelijk de diepte in te gaan, als ook aan de slag te gaan met de aanpak van financieel-economisch strafrecht in de praktijk, krijgt u het inzicht dat u nodig heeft voor de aanpak van een breder scala aan casussen binnen uw werk.

Wij streven naar een gemêleerde groep van deelnemers en docenten en stimuleren het onderlinge debat, zodat u bovendien overzicht krijgt over de verschillende invalshoeken van waaruit financieel-economisch strafzaken in de praktijk worden belicht. Hierdoor kunt u een zaak of case nog beter overzien. Deelnemers geven dan ook geregeld aan deze positieve groepsdynamiek te waarderen.

Uitspraken van cursisten over deze leergang:  
"Waardevolle cursus, ook wat betreft de docenten en inhoud van de literatuur. Deze hielpen mij om de soms zeer complexe materie te begrijpen en toe te passen in de praktijk. Denk dat ik thans in staat ben systematisch te werken in plaats van ad hoc, dankzij de verkregen kennis en inzichten in de systematiek van de relevante wetgeving. Dank daarvoor".

"In deze leergang zijn verschillende gebieden binnen het financieel economisch strafrecht aan bod gekomen en doordat het werd gegeven door verschillende personen uit de praktijk (advocatuur, OM, rechtspraak, verdachte) heb ik inzicht gekregen in veel praktijkvoorbeelden en heb ik ook meer idee gekregen hoe het werkelijk aan toe gaat (anders dan dat je enkel je materiaal leest)".

Meer informatie over deze leergang
Inleiding
Inhoud
Data, kosten en contact

Michiel Kuyp, strafrechtadvocaat bij Kuyp Baar advocaten

Michiel Kuyp, strafrechtadvocaat bij Kuyp Baar advocaten

“Deze leergang dwingt op attractieve wijze tot een wekelijkse verdieping in verschillende deelonderwerpen van het financieel-economisch strafrecht. De voorgeschreven stof is overzichtelijk en de docenten behoren tot de onbetwiste top in Nederland. Er wordt een breed palet van onderwerpen behandeld, die zeer relevant zijn voor de dagelijkse praktijk, maar ook uitnodigen tot het met een bredere blik kijken naar de behandeling van een strafzaak.”

Michiel Kuyp

Contact en meer informatie

Inhoudelijke vragen

Heeft u na het lezen van de informatie op deze site nog vragen over de inhoud of opzet van de leergang? Neem dan contact op met de coördinator van deze leergang, Monique Becker via m.becker@vu.nl

Of bel Monique Becker op 020-598 36 94

Ben je student van een bachelor- of masteropleiding aan de VU en heb je vragen aan een docent of je faculteit?
Neem dan contact op met de studentenbalie van de VU

Praktische vragen

Heeft u vragen over plaatsing of betaling? Bel of mail dan naar Ilse Herweijer via vulaw@vu.nl

Of bel ons op 020-598 62 55.

Kijk op 'Informatie over fysiek en online onderwijs bij VULaw' voor informatie over hoe wij ons onderwijs aanbieden.

Contactpersoon

Monique becker foto
Ilse Herweijer foto