Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Samen bouwen aan onderwijs

Kleine veranderingen, groot effect - leergang Expert Didactiek en Pedagogiek

Als docent ben je nooit uitgeleerd. Met kleine aanpassingen aan je repertoire kun je, zowel op didactisch als pedagogisch vlak, een groot verschil maken voor het ontwikkelproces van leerlingen en, minstens zo belangrijk, voor je eigen werkplezier. In deze leergang verken je dan ook samen met collega’s van je eigen en andere scholen bestaande en nog onbekende methodieken. Je stelt jezelf de vraag of en hoe deze methodieken passen bij jouw vak, jouw school en vooral jouw leerlingen, en natuurlijk de huidige situatie. 

Deze leergang is vraaggestuurd, dat wil zeggen dat jouw leervraag in combinatie met de ontwikkelvraag vanuit de school leidend is voor de inhoud van de bijeenkomsten. De leergang bevat een combinatie van masterclasses en inspiratiesessies, waarbij gebruikt wordt gemaakt van een scala aan werkvormen, zoals lesson study en het doelsysteem. Deze werkvormen zijn bewezen effectief en zijn blijvend in te zetten, ook na de leergang. 

Deze leergang wordt aangeboden in samenwerking met ’Leraar in Amsterdam, een kleurrijk beroep’.

Ervaring van een deelnemer
Pascal Waegeneire wilde graag verder groeien als docent en ging door de leergang Expert Didactiek weer terug naar de bron. “Als je nog maar een snotneus bent heb je prachtige idealen, maar als je lang voor de klas staat, verlies je die een beetje uit het oog.”
Lees hier hoe Pascal Waegeneire de leergang heeft ervaren

Meer over deze leergang:
Inhoud
Resultaat
Data en contact

Partners

Heb je vragen over dit traject?

Praktische vragen

Heb je praktische vragen neem dan contact op via lerarenacademie@vu.nl

Of bel 020- 598 9279 op ma en wo tussen 9.00-16.00 uur.