Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Maak kennis met de taal en cultuur van Spanje en Latijns-Amerika

Wil je graag Spaans leren? Ben je geïnteresseerd in de Spaanse en Zuid-Amerikaanse cultuur?

Dan zijn de keuzevakken Spaans echt iets voor jou.

Toelating en aanmelden

 • Toelatingseisen

  De keuzevakken Spaans staan open voor alle bachelorstudenten aan een universiteit, ook van buiten de VU. De keuzevakken kunnen ook gevolgd worden door masterstudenten, maar de behaalde studiepunten in Spaans tellen niet mee voor de master. Let wel: het gaat hier niet om een volledige minor, maar om 24 studiepunten aan keuzevakken (een minor bevat 30 studiepunten), en een vak valt bovendien in het tweede semester (periode 4).

 • Aanmelden

  VU-studenten volgen deze aanmeldprocedure.
  Niet VU-studenten volgen deze aanmeldprocedure.

  Zorg ervoor dat je je op tijd intekent voor de vakken Spaans. Je doet dat in de intekenmodule op VU.nl. Bekijk het vakkenschema met de cursuscodes en houd rekening met de geldende intekentermijnen.

  Het volgen van de keuzevakken Spaans is populair. Er is een beperkte capaciteit per vak en als deze capaciteit is bereikt is het helaas niet meer mogelijk om je in te tekenen. Denk daarom na over een alternatief, zodat er een andere invulling van je keuzeruimte mogelijk is als de vakken Spaans vol zitten. Het is belangrijk dat je – indien nodig – op tijd toestemming aanvraagt bij je eigen examencommissie. Zorg ervoor dat dat rond is voordat het intekenen voor de vakken van start gaat!

  Let op: het gaat hier niet om een volledige minor, maar om 24 ECTS aan keuzevakken (een minor bevat 30 ECTS). Om de keuzeruimte van 30 studiepunten in je derde bachelorjaar vol te maken, dien je naast deze keuzevakken dus nog minimaal 6 andere studiepunten (dat is meestal 1 vak) te kiezen.

  Als je al voorkennis van het Spaans hebt, teken je je ook op bovenstaande manier in. Tijdens het eerste college bespreken we de stand van zaken. We raden je sterk aan je in te tekenen voor alle vakken Spaans, aangezien de vakken elkaar aanvullen en je op deze manier de Spaanse taal écht leert begrijpen en gebruiken. Teken je bovendien alleen in als je daadwerkelijk van plan bent de vakken met voldoende toewijding te volgen. Het leren van het Spaans kost tijd en gezien de grote belangstelling willen we gemotiveerde studenten de kans bieden deze vakken te volgen.

Heb je vragen of wil je meer informatie?

Neem contact op met Peter Kingma (telefoon alleen op di en vr)