Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is bewaard in Mijn studiekeuze.
Deze opleiding kan niet bewaard worden.
Je bent nog niet ingelogd in Mijn studiekeuze. Log in of maak een account aan om jouw opleidingen op te slaan.
Er gaat iets mis, probeer het later nog een keer.

Proefstuderen en Meelopen

Benieuwd hoe het nu écht is om te studeren aan de VU?

Of je nu benieuwd bent naar één, twee, drie of zelfs meerdere opleidingen: jouw studiekeuzeproces wordt een stuk makkelijker als je echt een indruk krijgt van hoe jij straks in de collegebanken zit. Proefstuderen of meelopen met een student is daarom áltijd een goed idee. Tijdens het proefstuderen en meelopen krijg je namelijk een voorproefje van het leven als student aan de universiteit, hoe de campus er uit ziet en hoe het nu daadwerkelijk is om een college te volgen.

Proefstuderen

Bij proefstuderen vertellen de docenten en studenten je meer over de opleiding. Zo volg je bijvoorbeeld met andere studiekiezers een hoorcollege, maak je een werkopdracht en kun je al je vragen stellen aan docenten en studenten tijdens een Q&A-sessie. Tot slot krijg je vaak een rondleiding over de campus.

Meelopen

Bij het meelopen maak je alleen of met een groepje studiekiezers een afspraak met een student van de opleiding en volg je deze student tijdens zijn of haar studiedag. Vervolgens neemt de student je mee in de inhoud van de opleiding, het studentenleven en zijn of haar ervaringen op de VU. Je kunt de student verder van alles vragen, zij weten tenslotte als beste hoe de opleiding er uitziet! De student laat je vaak ook de campus zien tijdens een rondleiding.

Proefstuderen en meelopen

Vooraanmelden met een Mijn Studiekeuze account

Vooraanmelden

Vooraanmelden

Je kunt je nu vooraanmelden met een Mijn Studiekeuze-account voor de activiteiten die vanaf half november 2022 weer gaan plaatsvinden. Na je vooraanmelding nodigen we je in de loop van oktober uit op het moment dat de registratie voor de activiteiten start. Bijna al onze opleidingen bieden 1 of meerdere activiteiten aan. Maak dus snel een account aan als je dat nog niet hebt gedaan! Met een eigen account meld je je ook makkelijk en snel aan voor andere activiteiten, zoals de open dagen. 

Online

Naast activiteiten op de campus vinden er ook activiteiten online plaats, zodat je ook vanuit huis nader kunt kennismaken met je favoriete opleiding(en). In je Mijn Studiekeuze-account zie je vanaf eind oktober of de activiteit online of op de campus wordt aangeboden.

Uitzonderingen

Wil je meer weten?

Heb je algemene vragen?

Bel +31 (0)20 59 85000 (op werkdagen tussen 10.00 en 16.00)

Stuur een e-mail naar contact@vu.nl

Of stuur een WhatsApp-bericht naar +31 (0)6 82548367

Heb je vragen over aanmelding, inschrijving of toelatingseisen?

Bel +31 (0)20 59 85020 (ma t/m vr: 10.30 - 12.30 en 14.00 - 16.00)

Stuur een e-mail naar studentenbalie@vu.nl