Onderwijs Onderzoek Actueel Organisatie en samenwerking EN
Login als
Studiekiezer Student Medewerker
Bachelor Master VU voor Professionals
Studentenbalie HOVO Amsterdam VU-NT2 VU Graduate Winter School Honoursprogramma Universitaire lerarenopleiding
Promoveren aan de VU Uitgelicht onderzoek Prijzen en onderscheidingen
Onderzoeksinstituten Onze wetenschappers Research Impact Support Portal Impact maken
Nieuws Agenda Energie in transitie
Israël en Palestijnse gebieden Vrouwen aan de top Cultuur op de campus
Praktische informatie VU en innovatiedistrict Zuidas Missie en Kernwaarden
Organisatie Samenwerking Alumni Universiteitsbibliotheek Werken bij de VU
Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Dream Team Burning Lowlands

Hoe kunnen we de natuur beschermen, landbouw bedrijven, recreëren, de biodiversiteit vergroten én tegelijkertijd onze veiligheid waarborgen tegen vernietigende branden?

Onze missie is om het groeiende probleem van wereldwijde natuurbranden aan te pakken, veroorzaakt door klimaatverandering. Ondanks de bebouwing is Nederland nog onvoldoende voorbereid op deze toekomstige landschapsbranden. Samen zoeken we innovatieve manieren om deze branden te voorkomen.

Deze missie is complex door verschillende belangen. We streven naar natuurbehoud, landbouw, recreatie en brandveiligheid. Jouw rol in het Dream Team omvat het bedenken van oplossingen waar alle belanghebbenden zich in kunnen vinden.

Door de klimaatverandering is het risico en gevaar van bosbranden in Nederland toegenomen. In het afgelopen jaar heeft ons team natuurbranden onderzocht. Gezien de complexiteit hebben we ons gericht drie hoofdpunten: vegetatie-/weerindexen, beleidsperspectieven van belanghebbenden en PBM-materiaal voor brandweeruniformen. We streven ernaar het veelzijdige probleem van bosbranden te communiceren, bij te dragen aan de educatie van het publiek en een ruimte te creëren voor belanghebbenden om mogelijke beleids- en technologische veranderingen te bespreken. 

Docent ambassadeur: Niels van Manen
Niels van Manen is onderzoeker bij de School of Business and Economics. Hij is coördinator van het onderzoeksprogramma “Landscapes in Transition” bij het interfacultair instituut van de VU, CLUE+. Zijn onderzoek richt zich op het gebruik van Geographic Information Systems en participatieve planvorming. Hierbij worden mensen met uiteenlopende belangen betrokken bij de plannen voor de inrichting van de openbare ruimten en landschappen. Niels is lid van het VU Fire Research Network en leidde in 2022 het VU Top Talent Team "Burning Lowlands". Niels is een ervaren docent en heeft verschillende interdisciplinaire opleidingen en vakken geleid op bachelor-, master- en PhD-niveau.  Daarnaast is hij docent en onderzoeker bij het VU Centre for Teaching and Learning.

Docent ambassadeur: Thomas Janssen
Thomas Janssen (Aardwetenschappen) is postdoctoraal onderzoeker in het cluster Aarde en Klimaat. Hij is gespecialiseerd in het begrijpen van de mondiale ecosysteemdynamiek, met name hun reacties op ontbossing, droogte en branden. De afgelopen negen jaar heeft hij onderzoek gedaan naar een breed scala aan ecosystemen, waaronder tropische, gematigde en boreale bossen, tropische savannes en arctische toendra's, verspreid over vier continenten. Binnen de afdeling Aardwetenschappen van de VU heeft Thomas bijgedragen aan diverse cursussen op BSc- en MSc-niveau op terreinen als ecologie, hydrologie, geomorfologie en aardobservatie. Daarnaast heeft hij meerdere BSc-, MSc- en PhD-scriptieprojecten begeleid.

Dit team is gelinkt aan het VU-profielthema Connected World.

Direct naar

Homepage Cultuur op de campus Sportcentrum VU Dashboard

Studie

Academische jaarkalender Studiegids Rooster Canvas

Uitgelicht

Doneer aan het VUfonds VU Magazine Ad Valvas

Over de VU

Contact en route Werken bij de VU Faculteiten Diensten
Privacy Disclaimer Veiligheid Webcolofon Cookies Webarchief

Copyright © 2024 - Vrije Universiteit Amsterdam