Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Word ambassadeur voor je opleiding en de VU

Ben je enthousiast over je studie aan de VU én weet je dit goed over te brengen op studiekiezers? Vind je het leuk om met medestudenten het visitekaartje van de VU te zijn bij voorlichtingsactiviteiten? Word dan ambassadeur!

Als studentambassadeur geef je studiekiezers alle ins en outs over de VU en opleidingen tijdens open dagen, meeloopdagen, proefstuderen en scholenvoorlichtingen. Ook kun je aan de slag als host, wegwijzer of crewlid tijdens een evenement. 

Waarom ambassadeur worden?
Jaarlijks organiseert de universiteit VU evenementen en voorlichtingsactiviteiten specifiek voor studiekiezers. Jouw rol als ambassadeur is daarin heel waardevol. Jij als student begrijpt als geen ander hoe lastig het is om een studiekeuze te moeten maken en kunt toekomstige studenten adviseren door jouw ervaringen te delen. Daarnaast is de rol van ambassadeur de ideale activiteit naast je studie:

 • Om je netwerk uit te breiden: je komt in een enthousiast studententeam en leert laagdrempelig anderen kennen
 • Om je CV aan te vullen: je werkt aan je communicatieve vaardigheden en ontwikkelt bijvoorbeeld presentatieskills en je kunt een certificaat krijgen
 • Met flexibiliteit: je kunt  zelf je uren én werkzaamheden bepalen
 • Waarvoor je wordt beloond: je ontvangt een standaardvergoeding van €12,50 of €15,00 per uur (afhankelijk van je leeftijd) en krijgt ook een vergoeding voor reiskosten en reistijd.

 Meld je aan!

Ambassadeurschap

 • Vergoeding

  Vergoeding voor open dagen, proefstuderen, scholenvoorlichting en andere presentaties:
  Onder de 21 jaar: €12,50 per uur 
  Boven de 21 jaar: €15,00 per uur

  Als je naar een externe locatie gaat, zoals bij een scholenvoorlichting, dan vergoeden we ook je reistijd (gerekend vanaf de VU en tot 1,5 uur per enkele reis). Toch mooi meegenomen!

  Vergoeding voor meelopen verloopt niet per uur maar per scholier die met je meeloopt:
  Online meelopen: maximaal 5 scholieren per keer. Voor de eerste scholier krijg je €8,75 en elke extra scholier is €5,50 erbij. In totaal kun je dus maar liefst maximaal €30,75 per keer verdienen!

  Fysiek meelopen: maximaal 3 scholieren per keer. Voor de eerste scholier krijg je €13,75 en elke extra scholier is €5,50 erbij. In totaal kun je dus maximaal €24,75 per keer verdienen, terwijl je naar je eigen colleges gaat!

 • Aanmeldprocedure

  Na aanmelding wordt je geregistreerd in de ambassadeurspool. Als je je aanmeldt als studentambassadeur voor de VU algemeen, neemt de coördinator van een van de voorlichtingsactiviteiten/evenementen contact met jou op wanneer je inzetbaar bent. Als je je aanmeldt als ambassadeur voor je eigen opleiding, neemt een VU-contactpersoon van jouw faculteit contact met je op voor een korte kennismaking. Hier krijg je meer informatie over de verschillende werkzaamheden (open dagen, meelopen, proefstuderen en eventueel schoolvoorlichtingen) en stem je verwachtingen met elkaar af. Als hieruit blijkt dat jullie op één lijn zitten, mag je je officieel bij het team van studentenambassadeurs voegen! Je ontvangt alle informatie die je nodig hebt om je goed voor te bereiden. Het hele jaar door kan je voor vragen terecht bij dezelfde contactpersoon.

 • Verwachtingen en tijdlijn

  Jouw ambassadeursrol is flexibel, maar niet vrijblijvend. Als je aanmeldt om te helpen bij een evenement/voorlichtingsactiviteit, rekenen we ook op jou. We verwachten dat je minstens vijf keer per jaar inzetbaar bent. Een ambassadeursjaar ziet er ongeveer zo uit:

  VU-ambassadeur in het algemeen
  Voor alle activiteiten vanuit VU Algemeen geldt dat je geen inhoudelijke presentatie geeft, maar vooral praktisch helpt met bijvoorbeeld het scannen van tickets bij de entree, helpt bij de bewegwijzering van de potentiële studenten of bijvoorbeeld informatiekaartjes uitdeelt op een open dag. Wel kun je vanuit VU Algemeen op een algemene VU informatiemarkt staan en informatie verschaffen over jouw ervaring met het studeren aan de VU.

  Ambassadeur voor je bacheloropleiding
  3 + 4 november 2023: VU Bachelordagen (1e, 2e, en 3e jaars studentambassadeurs)

  10 februari 2024: VU Bachelordag

  6 april 2024: VU Bachelordag (online)

  November – april 2024:

  • Meeloopdagen: studenten ontvangen, meenemen naar college en rondleiden (1e en 2e jaars studentambassadeurs)
  • Proefstuderen: studenten begeleiden met een opdracht, eventueel presenteren en docenten ondersteunen
  • Scholenvoorlichting: met twee personen bezoek je een school en geef je voorlichting over je opleiding (presentatie geven is niet verplicht)

  Data overige voorlichtingsactiviteiten

  Overige voorlichtingsactiviteiten die op de planning staan zijn onder andere:

  14 november 2023: VU Master’s event (online)

  9 maart 2024: VU Master’s event