Sorry! The information you are looking for is only available in Dutch.
Deze opleiding is opgeslagen in Mijn Studiekeuze.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.
Er is iets fout gegaan bij het uitvoeren van het verzoek.

Leg hét fundament voor jouw juridische carrière

Je leert de vaardigheden om succesvol bij te dragen aan de oplossing van maatschappelijke problemen.

Je diploma betekent dat je  kan communiceren met vakgenoten en niet-vakgenoten over ‘Law in action’,  je weet je te bewegen tussen theorie en praktijk, je geeft betekenis aan normen en waarden om de samenleving op de rails te houden.

Wat kun je doen na je Master?

Je gaat werken, je kiest voor een PhD of specialiseert je verder

De studie rechten staat voor een brede oriëntatie, zowel op juridisch als maatschappelijk gebied. Ruim de helft van de afgestudeerde masters komt terecht in een typisch juridisch beroep: rechter, advocaat, officier van justitie, bedrijfsjurist of juridisch adviseur. Deze studie vormt ook een goede voorbereiding voor veel andere functies zoals journalist, docent, promovendus, beleidsmedewerker bij een gemeente of provincie, juridisch medewerker bij een ministerie, in de dienstensector, in de politiek of bij maatschappelijke organisaties. 

Titel

Als je de masteropleiding Rechtsgeleerdheid met succes afrondt, mag je jezelf Master of Laws (afgekort tot LLM) noemen. In Nederland mag je de titel 'meester in de rechten' (mr.) voeren.

Wetenschappelijke carrière

De masteropleiding Rechtsgeleerdheid is een goede springplank voor een wetenschappelijke loopbaan. Na het behalen van je mastertitel kun je promotieonderzoek doen aan universiteiten en onderzoeksinstituten. Kijk hier voor meer informatie.

Career Services

Hoewel je nu nog bezig bent met het oriënteren op een master, komt de stap naar de arbeidsmarkt steeds dichterbij. Career Services van de Faculteit der Rechtsgeleerdheid helpt je tijdens de master om je voor te bereiden op je loopbaan. Het gehele academische jaar door organiseren wij meerdere workshops en evenementen, waaronder het waardevolle Kickstart Your Career traject, die je helpen je te oriënteren en je klaar te stomen voor jouw carrière. Daarnaast bieden we ook de mogelijkheid om individuele gesprekken met een loopbaancoach te voeren. Erg handig als je nog niet weet welke kant je op wilt, of hoe je een sollicitatie goed moet voorbereiden. Via onze Career Portal vind je ook gemakkelijk vacatures voor die leuke stageplaats of eerste baan, alsook allerlei handige informatie die je op weg helpen. Neem een kijkje op onze website voor meer informatie.